Τελετή αποφοίτησης στο Πανεπιστήμιο ”Λόγος” της Εκκλησίας της Αλβανίας


Γράφει ο π. Ηλίας Μάκος στην Romfea.gr

Με την προτροπή του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου να στηρίζουν το μέλλον τους, εκτός από τη μόρφωσή τους και στη γνώση του Θεού και να εργαστούν για την ειρήνη και την αγάπη και την πρόοδο της κοινωνίας, παρέλαβαν τα πτυχία τους 66 φοιτητές/τριες του Πανεπιστημίου «Λόγος» της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας, πρόεδρος του οποίου είναι ο Μακαριώτατος.

Κατά την τελετή αποφοίτησης στο Πνευματικό Κέντρο του Καθεδρικού Ναού της Ανάστασης των Τιράνων ο κ. Αναστάσιος συνεχάρη τους απόφοιτους και τους συνέστησε στην πορεία της ζωής τους, αλλά και στην επαγγελματική τους δραστηριότητα να βασιστούν σε σημαντικές αξίες.

Η κα Νικολέτα Μίτα, πρύτανης του Πανεπιστημιακού Κολεγίου «Λόγος», από τα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα του οποίου τις δύο τελευταίες ακαδημαϊκές περιόδους (2017-2018 και 2018-2019) αποφοίτησαν 305 άτομα, στο χαιρετισμό της τόνισε ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος εμπνεύστηκε, σχεδίασε, υλοποίησε και ενισχύει το Εκπαιδευτήριο, το οποίο διακρίνεται ως ένα από τα καλύτερα της Αλβανίας.

Μάλιστα ο διαχειριστής του Πανεπιστημίου Ναούμ Μίλε, ανέφερε ότι το εκπαιδευτικό έργο του Ιδρύματος είναι ένας θαυμάσιος ύμνος στο θεό, αλλά και μια πιο πολύτιμη συμβολή σε αυτή τη χώρα, που έχει ανάγκη για καλά διαμορφωμένους, υπεύθυνους και ενάρετους ανθρώπους».

Σημαντικές ήταν οι μαρτυρίες αποφοίτων προηγούμενων ετών, που επεσήμαναν πόσο καθοριστικό ήταν το πτυχίο τους από το συγκεκριμένο Πανεπιστήμιο για το επάγγελμά τους και τους οδήγησε σε επιτυχίες στην αγορά εργασίας.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν, μεταξύ άλλων, ο Μητροπολίτης Φίερι Νικόλαος και ο πρόεδρος του Κόμματος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Βαγγέλης Ντούλες.

Το Πανεπιστήμιο διαθέτει τρεις Σχολές: Τη Σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών και Γλωσσών με τρία τμήματα: Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας, Αγωγής Προσχολικής Παιδείας και Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού. Τη Σχολή Εφαρμοσμένων Επιστημών με δύο τμήματα: Ειδικών Ιατρικών Εργαστηρίων της Εφαρμοσμένης Πληροφορικής. Τη Σχολή Οικονομικών με τρία τμήματα: Λογιστικής, Διοίκησης Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Τουρισμού.

Ο «Λόγος» λειτούργησε αρχικά ως ΙΕΚ με τον τίτλο «Πνοή Αγάπης» το 2002 και μετεξελίχθηκε με το χρόνο σε φημισμένο Πανεπιστημιακό Κολέγιο.

Είναι σημαντική η συμβολή του στην ανάδειξη ικανών και κυρίως ενάρετων στελεχών σε κρίσιμους τομείς της Αλβανικής κοινωνίας.

Αυτός άλλωστε είναι και ο διαρκής στόχος του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου, να συμβάλλει με κάθε τρόπο στην προκοπή του αλβανικού λαού και στην ανόρθωση της χώρας.

Πηγή: https://www.romfea.gr/ekklisies-ts/ekklisia-albanias/35248-teleti-apofoitisis-sto-panepistimio-logos-tis-ekklisias-tis-albanias

Επισκέψεις: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο