Τα podcast του ΣΚΑΪ σε Spotify και Apple podcasts


Τα podcasts του ΣΚΑΪ είναι τώρα διαθέσιμα και μέσω Spotify και Apple podcasts για να τα ακούσετε στις διαδρομές σας με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στο αυτοκίνητο, τον ελεύθερο σας χρόνο ή την ώρα που γυμνάζεστε.

Στις δημοφιλείς πλατφόρμες φιλοξενούνται ήδη οι πρώτες σειρές των ιστορικών Ντοκιμαντέρ του Άρη Πορτοσάλτε, ενώ κάθε Εβδομάδα το κανάλι του ΣΚΑΪ θα εμπλουτίζεται με νέες σειρές και επεισόδια τόσο από την τρέχουσα επικαιρότητα, όσο και από το αρχείο του σταθμού. Έχουν ήδη ανέβει στις πλατφόρμες:

Το αφιέρωμα στην 28η Οκτωβρίου 1940 (7 επεισόδια)

Ακούστε τα εδώ

Μια εμβληματική σειρά Ραδιοφωνικών Ντοκιμαντέρ του ΣΚΑΪ 100.3, με θέμα το ιστορικό Έπος του ’40 και τα γεγονότα που εξελίσσονται στον ευρωπαϊκό χώρο προ της έναρξης αλλά και κατά τη διάρκεια του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου. Τη σειρά υπογράφει ο Άρης Πορτοσάλτε, ο οποίος συνομιλεί με σημαντικούς σύγχρονους ιστορικούς, αναλυτές και Διεθνολόγους, όπως οι κ.κ.: Θάνος Βερέμης, Ευάνθης Χατζηβασιλείου, Άγγελος Συρίγος, Ιάκωβος Μιχαηλίδης, Κωνσταντίνα Μπότσιου, Μαρίνα Πετράκη, Ιωάννης Παπαφλωράτος και Βαγγέλης Δρακόπουλος.

Η ιστορία των Ρως (3 επεισόδια)

Ακούστε τα εδώ

Η ιστορία των Ρως εξετάζεται ως ένα διαρκές παλίμψηστο όπου διαφορετικοί Πολιτισμοί και εξουσίες συνέθεσαν τη Ρωσία. Η κάθοδος των Βίκινγκς από τη Σκανδιναβία έφερε τους πολεμιστές σε επαφή με σλαβικά φύλα, ιδρύοντας οικισμούς που εξελίχθηκαν σε μεγάλα κέντρα όπως το Κίεβο και το Νόβγκοροντ. Ο Άρης Πορτοσάλτε συζητά με τον Δημοσιογράφο και Συγγραφέα Δημήτρη Τριανταφυλλίδη, ο οποίος έφυγε πρόσφατα από τη ζωή.

“Εδώ Πολυτεχνείο” (3 επεισόδια)

Ακούστε τα εδώ

Ο Μίμης Ανδρουλάκης για πρώτη φορά, μπροστά σ’ ένα μικρόφωνο αφηγείται λεπτομερώς την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Μια κατάθεση ψυχής για τον ιστορικό Νοέμβριο του 1973. Μέσα από τις σελίδες της αυτοβιογραφίας του, φωτίζει μοναδικά τις ημέρες εξέγερσης και αντίστασης στη Χούντα, μιλώντας στον Άρη Πορτοσάλτε.

Το ταξίδι της τροφής

Ακούστε τα εδώ

Η Ελληνική διατροφή στο πέρασμα των αιώνων. Από τους πρώτους, άγριους σπόρους, μέχρι το πιάτο μας σήμερα. Πότε παράγεται για πρώτη φορά, μια πρώτη μορφή τροφής; Τα όσπρια που τρώμε, τα φρούτα και οι ρίζες… του τσίπουρου. Πότε εμφανίζεται η ελιά, στην Πελοπόννησο και την Κρήτη, και πότε γίνονται τα πρώτα μεγάλα τραπέζια… Πανεπιστημιακοί καθηγητές, συγγραφείς και ειδικοί της διατροφής συζητούν με τον Άρη Πορτοσάλτε.

Για να μην χάνετε κανένα επεισόδιο της σειράς ακολουθήστε μας στο Spotify και στα Apple podcasts ή ακούστε μας μέσα από το skai.gr, κάντε εγγραφή στα αγαπημένα σας επεισόδια και φυσικά μην ξεχάσετε να τα σχολιάσετε και να τα αξιολογήσετε.

Views: 1


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο