Τα 45 έτη Αρχιερατείας του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου


Τα 45 έτη Αρχιερατείας του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης  κ.κ. Ειρηναίου

Τα σαράντα πέντε Έτη Αρχιερατείας του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου θα τιμήσει με Συνοδική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά Ηρακλείου την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020, η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Κρήτης ύστερα από Ομόφωνη Απόφαση που έλαβε.

Τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη θα Εκπροσωπήσει ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος, ενώ τον Πανηγυρικό της ημέρα θα εκφωνήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίος.

«Με ιδιαίτερη χαρά, η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης, Ανακοινώνει, ότι, με ομόφωνη Απόφαση Αυτής, θα Εορτασθεί η Επέτειος της συμπληρώσεως σαράντα πέντε ετών (23 Φεβρουαρίου 1975 – 23 Φεβρουαρίου 2020), Αρχιερατικής Διακονίας του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου και Προέδρου της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης.

Συγκεκριμένα, το πρωΐ της Κυριακής, 23ης Φεβρουαρίου 2020 θα τελεσθεί Συνοδική Θεία Λειτουργία, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Μηνά Ηρακλείου.

Την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ θα Εκπροσωπήσουν ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος και ο Μέγας Αρχιδιάκονος κ. Θεόδωρος. Τον Πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει, εκ μέρους της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίος.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος θα δεχθεί τις ευχές του Ιερού Κλήρου και του φιλοπάτορος Λαού στο Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο.

Η Ιερά Σύνοδος προσκαλεί τον Ιερό Κλήρο, τις Μοναστικές Αδελφότητες, τους Άρχοντες του Τόπου και τον ευσεβή Λαό της Μεγαλονήσου Κρήτης, να αποδώσουμε όλοι μαζί, την πρέπουσα τιμή και ευχαριστία προς τον Τιμώμενο Πρωθιεράρχη και Σεπτό Πρόεδρο της Αποστολικής Εκκλησίας της Κρήτης, εξ αφορμής της 45ετούς Επετείου της Αρχιερατείας Αυτού», αναφέρει, το Δελτίο Τύπου της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου.

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, Υπέρτιμος και Έξαρχος Ευρώπης, κ. Ειρηναίος Γεννήθηκε το 1933. Φοίτησε στην Εκλησιαστική Σχολή Κρήτης, την Θεολογικήν Σχολήν Χάλκης και το Κολλέγιον του Αγίου Βονιφατίου εν Warminster Αγγλίας.

Διετέλεσεν Εφημέριος του Βristol Αγγλίας, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου και Διευθυντής – Σχολάρχης της Εκκλησιαστικής Σχολής Κρήτης.

Στις 23 Φεβρουαρίου 1975 Εξελέγη Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου.

Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Εξελέγη Υπό της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στις 30 Αυγούστου 2006.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο