Παρακολουθήστε σε Επανάληψη την Εσπερίδα: <<Τα Φώτια 2021>> όπου διοργάνωσε διαδικτυακά η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος στις 14/02/2021 (VIDEO)


Τα «Φώτια 2021» ανοίγουν την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2021 την αυλαία τους διαδικτυακά, προσαρμοσμένα στα υγειονομικά μέτρα πρόληψης για τη διασπορά του κορωνοϊού, για να παρουσιάσουν και φέτος Εκδηλώσεις υψηλού πνευματικού και πολιτιστικού περιεχομένου, τιμώντας έμπρακτα τις βαθύτερες αξίες της Εκκλησίας και του Πολιτισμού.
Οι φετινές εκδηλώσεις έχουν ως θέμα «Mατωμένα ράσα του ’21 στην Πιερία και την Ελλάδα» με αφορμή τον Εορτασμό της Επετείου 200 ετών από την Εθνική Παλιγγενεσία.

Ο σημαντικός αυτός θεσμός, που διοργανώνεται από το Πνευματικό Κέντρο «Ο Άγιος Φώτιος» της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, θα συνδυάσει και φέτος καλλιτεχνική δημιουργία με την πνευματικότητα, αναδεικνύοντας τον τρόπο με τον οποίο η επέτειος των 200 Ετών από την Επανάσταση του 1821 μπορεί να αποτελέσει αφορμή Εθνικού αναστοχασμού.

Πιο συγκεκριμένα την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 6μ.μ. θα πραγματοποιηθεί μέσω των κοινωνικών δικτύων της Ιεράς Μητρoπόλεως Κίτρους (YouTube και Facebook) διαδικτυακή εσπερίδα με διακεκριμένους ομιλητές.
Εισηγητές της θα είναι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος με θέμα «Ο Αντίκτυπος και οι συνέπειες της Επανάστασης του 1821 στον Εύξεινο Πόντο», ο Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου κ. Μιχάλη Τρίτος με θέμα:

«Η προσφορά των Νεομαρτύρων στην Επανάσταση του 1821» και ο Eπ. Καθηγητής της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης κ. Παναγιώτης Τζουμέρκας με θέμα:

«Η συμβολή της Πιερίας στην Επανάσταση του ‘21».

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο