Τέλος το WhatsApp για εκατομμύρια χρήστες ‑ Σε ποιες συσκευές «κόβεται»


Εκατομμύρια συσκευές Android και iPhone, που υποστηρίζουν ξεπερασμένα λειτουργικά συστήματα δεν θα μπορούν από 01/02/2020 να «τρέξουν» την δημοφιλή εφαρμογή WhatsApp.

Σύμφωνα με το WhatsApp, αυτή η κίνηση ήταν απαραίτητη προκειμένου να προστατευθεί η ασφάλεια των χρηστών του. Τα smartphone που χρησιμοποιούν Android 2.3.7 και προγενέστερα λειτουργικά συστήματα, όπως και iPhone iOS 8 ή προγενέστερα, είναι αυτά που επηρεάζονται από αυτή την ενημέρωση. Πρόκειται για λειτουργικά συστήματα τα οποία πλέον δεν ενημερώνονται ούτε εγκαθίστανται σε νέες συσκευές.

Οι περισσότεροι χρήστες θα μπορέσουν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν την εφαρμογή, εφόσον κάνουν update στα λειτουργικά συστήματά τους, προκειμένου να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το WhatsApp. Όμως, συγκεκριμένες συσκευές, όπως το iPhone 4s το οποίο υποστηρίζει μόνο το iOS 7, πλέον δεν θα είναι συμβατές με αυτή την εφαρμογή.

«Το WhatsApp προφανώς δεν είχε άλλη επιλογή από το να βεβαιωθεί ότι οι υπηρεσίες του παραμένουν ασφαλείς, όμως αντιμετωπίζει και τη δύσκολη επίπτωση ότι πλέον η εφαρμογή δεν είναι συμβατή με παλιότερα smartphone», δήλωσε ο αναλυτής του CCS Μπεν Γουντ, επισημαίνοντας ότι ο αντίκτυπος θα είναι μεγαλύτερος στις αναπτυσσόμενες αγορές, όπου υπάρχουν μεγαλύτερα ποσοστά παλιών συσκευών.

Το WhatsApp , η τρίτη εφαρμογή της δεκαετίας σε downloads, είχε προειδοποιήσει από το 2017 τους χρήστες της ότι έρχονται αλλαγές. «Ήταν μια δύσκολη απόφαση για εμάς, αλλά η σωστή, προκειμένου να παρέχουμε στον κόσμο καλύτερους τρόπους για να επικοινωνούν με φίλους, συγγενείς και αγαπημένους που χρησιμοποιούν το WhatsApp» , είπε ο Εκπρόσωπος της Εταιρείας.

Visits: 2


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο