Σύσκεψη υπό του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών για το Διεθνές Συνέδριο για τα 100 χρόνια του Περιοδικού “Θεολογία”


ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους κ. Γεώργιος μετέβη αυθημερόν στην Αθήνα, προκειμένου να μετάσχει σε σύσκεψη στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Στη σύσκεψη Προήδρευσε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος και συμμετείχαν τα Μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου, που θα πραγματοποιηθεί από 11 έως 15 Οκτωβρίου με την ευκαιρία συμπληρώσεως 100 ετών Συνεχούς Εκδόσεως του Περιοδικού «Θεολογία» της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Να σημειωθεί ότι ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος είναι μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου και των παράλληλων εκδηλώσεων. Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες: Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, Κορίνθου κ. Διονύσιος, Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, Περιστερίου κ. Γρηγόριος, ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος, καθώς και ο κ. Αλέξανδρος Κατσιάρας, Διευθυντής Σύνταξης του Περιοδικού “Θεολογία”.

Το Διεθνές Συνέδριο

Οι εργασίες του συνεδρίου θα διεξαχθούν από την 11η έως την 14η Οκτωβρίου 2023 στην Αθήνα, με κεντρικό θέμα: «Η ορθόδοξη Θεολογία εν πορεία στην “άυλη πραγματικότητα” της ύστερης νεωτερικότητας». Ένα θέμα που σχετίζεται με τις αλλαγές που επιφέρει η πρόοδος της τεχνολογίας και η τεχνητή νοημοσύνη στην καθημερινότητά και στον κοινωνικό, πολιτικό, πολιτισμικό μας βίο.

Η επίσημη έναρξη του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό των Αθηνών στις 11 Οκτωβρίου 2023, ενώ οι λοιπές συνεδρίες (12-14 Ὀκτωβρίου 2023) θα λάβουν χώρα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Μεταξύ των υψηλών προσκεκλημένων που θα λάβουν μέρος στις επετειακές εκδηλώσεις συγκαταλέγονται η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός και Υπουργοί, Μέλη του Διπλωματικού Σώματος και άλλοι επίσημοι.

Από εκκλησιαστικής πλευράς θα λάβουν μέρος αντιπροσωπείες των Ορθοδόξων Πατριαρχείων και των Αυτοκεφάλων ή Αυτονὀμων Εκκλησιών, με επικεφαλής τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.

Στο Διεθνές Συνέδριο θα ομιλήσουν Καθηγητές Ελλήνων και Ξένων Πανεπιστημίων, ενώ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους κ. Γεώργιος θα προεδρεύσει την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου στην Δ΄ Συνεδρία, που θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Στις παράλληλες εκδηλώσεις συγκαταλέγονται Εικαστικές και Μουσικές Εκδηλώσεις με διεθνούς φήμης καλλιτέχνες, όπως ο διεθνής τενόρος Vittorio Grigolo και ο πιανίστας-συνθέτης Alain Lefevre.

Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με Συλλείτουργο Προκαθημένων, που θα τελεστεί στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αθηνών, την Κυριακή 15 Οκτωβρίου.

Κατά τη συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής, τονίστηκε ότι η επιστημονική και καλλιτεχνική αξία των εκδηλώσεων. Επίσης, επισημάνθηκε ότι είναι η πρώτη διοργάνωση, μετά από πολλά χρόνια, με τόσο μεγάλη συμμετοχή των Ορθοδόξων Εκκλησιών, είτε σε επίπεδο Προκαθημένων είτε σε επίπεδο Αντιπροσωπειών.

_______________

Διαβάστε ακόμη:

Η Εκκλησία της Ελλάδος προσκάλεσε τον Πατριάρχη Αντιοχείας στα 100 χρόνια του περιοδικού “ΘΕΟΛΟΓΙΑ” – Αντιπροσωπεία στη Δαμασκό

Η Εκκλησία της Ελλάδος προσκάλεσε τον Πατριάρχη Βουλγαρίας στα 100 χρόνια του περιοδικού “ΘΕΟΛΟΓΙΑ”

Η Εκκλησία της Ελλάδος προσκάλεσε τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων στα 100 χρόνια του περιοδικού «Θεολογία»

100 Χρόνια περιοδικό “Θεολογία” – Επετειακό τεύχος και στα Αγγλικά

O Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος προσκάλεσε την Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Διεθνές Συνέδριο για τα 100 χρόνια του περιοδικού «Θεολογία» (ΦΩΤΟ)

Επίσημη πρόσκληση στον Γεώργιο Πατούλη για το Συνέδριο του περιοδικού “ΘΕΟΛΟΓΙΑ”

Ανοιχτή πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο του περιοδικού Θεολογία

Views: 19


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο