Σύναξη Ιεροψαλτών στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς


Στο πλαίσιο της Ποιμαντικής μέριμνας του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου Μητροπολίτου Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Σύναξη Ιεροψαλτών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Η Σύναξη έλαβε χώρα στο Προκόπειο Πολυδύναμο Εκκλησιαστικό Κέντρο και συμμετείχαν οι Ιεροψάλτες και οι Προϊστάμενοι των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων των Ιερών Ναών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Αρχικά, έλαβε τον λόγο ο Σεβασμιώτατος επισημαίνοντας την σπουδαία και υπεύθυνη θέση του Ιεροψάλτου στην Θεία Λατρεία. 

Στην συνέχεια, τον λόγο έλαβε ο Πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού Αναλήψεως του Κυρίου Θεσσαλονίκης κ. Πέτρος Παπαεμμανουήλ αναφερόμενος στο ήθος και στο ύφος της ψαλτικής τέχνης και των Διακονούντων αυτήν. 

Την δεύτερη Εισήγηση πραγματοποίησε ο Προϊστάμενος του Ιερού Καθεδρικού Ναού Αγίου Νικολάου Αρετσούς, Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος και Γραμματέας του Μητροπολιτικού Συμβουλίου π. Δημήτριος Κατζιγκάς, ο οποίος με έντεχνο τρόπο έθιξε το πρόβλημα των σχέσεων και της συνεργασίας των Εκκλησιαστικών Προσώπων, θίγοντας τις ευρύτερες πνευματικές του διαστάσεις.

Την Σύναξη έκλεισε ο Σεβασμιώτατος κάνοντας διευκρινήσεις επί Λειτουργικών Θεμάτων δίνοντας την Ευχή και την προτροπή για καλλιέργεια και άνθιση της Ψαλτικής Τέχνης στους κόλπους της Ιεράς Μητροπόλεως.

Visits: 12


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο