Σύμφωνο επιτυχίας για τους απόδημους Έλληνες μεταξύ του Υπουργείου Εξωτερικών και της Τράπεζας Πειραιώς για τις δράσεις του 2021 (Α’ & Β’ VIDEO)

Σύμφωνο επιτυχίας για τους απόδημους Έλληνες μεταξύ του Υπουργείου Εξωτερικών και της Τράπεζας Πειραιώς για τις δράσεις του 2021 (Α' & Β'  VIDEO)

Lena Kyropoulos

Η υπογραφή του συμφώνου συνεργασίας, ανάμεσα στο Υπουργείο Εξωτερικών και την Τράπεζα Πειραιώς έλαβε χώρα στις 30/08/2020. Ουσιαστικά, εγκαινίασε την απαρχή ενός νέου κύκλου για τον  πολιτισμό του δικαίου, της ευγενούς άμιλλας και των ίσων ευκαιριών, με σκοπό την προώθηση κοινών επετειακών δράσεων, στο πλαίσιο του εθνικού εορτασμού της Επετείου των 200 ετών, 1821-2021, στην Ελληνική Διασπορά.

Το μνημόνιο υπέγραψαν από πλευράς υπουργείου Εξωτερικών ο υφυπουργός αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό Κώστας Βλάσης και ο πρόεδρος της τράπεζας Πειραιώς, Γεώργιος Χαντζηνικολάου, ενώ παρέστησαν ο γενικός γραμματέας Αποδήμου Ελληνισμού Γιάννης Χρυσουλάκης και ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου. Σύμφωνο επιτυχίας για τους απόδημους Έλληνες μεταξύ του Υπουργείου Εξωτερικών και της Τράπεζας Πειραιώς για τις δράσεις του 2021, όπως πρεσβεύει και ο τίτλος.

Κάτω από το πρίσμα σύγχρονων πολιτικών προτύπων, η διπλωματία της τόλμης,  της στοχοπροσήλωσης, θα αδράξει τις νέες κατευθυντήριες γραμμές στο ανθρώπινο ισοδύναμο, που είναι άρρηκτα συνυφασμένο με την τόνωση και ισχυροποίηση των δεσμών του ομογενειακού Ελληνισμού με τη μητέρα Ελλάδα. Ο ενεργός ρόλος τόσο του Υπουργείου Εξωτερικών για τους απόδημους Έλληνες, αλλά και η ανεκτίμητη συμβολή της Τράπεζας Πειραιώς, αποτελούν το νέο συνεκτικό κρίκο στην αλυσίδα της αμοιβαίας δημιουργίας και συνεργειών. Κύριος στόχος, η αξιοποίηση του έμψυχου κεφαλαίου της απεριόριστες δυνατότητες γεφυροποίησης της Ελληνικής διασποράς.

Αυτό θα επιτευχθεί μέσα από ένα οργανόγραμμα βασισμένο σε συγχρηματοδοτούμενα επιχειρησιακά προγράμματα και δράσεις κοινωνικής συλλογικότητας, που θα αναπτύξουν την εξωστρέφεια προς την ομογένεια, αλλά συγχρόνως θα τεθούν οι βάσεις της ουσιαστικής ανταλλαγής πεδίων και γνώσεων. Η ευκαιρία της πρόκλησης, η ομογένεια να γνωρίσει αληθινά τη χώρα καταγωγής της, είναι ήδη εδώ! Η Ελληνογλωσία, αλλά και η αναβίωση των αξιών και του ήθους που πρεσβεύει η Ελληνική Γλώσσα, μέσω της διεξαγωγής της Ολυμπιάδας της Ελληνικής Γλώσσας, η οποία έλαβε χώρα μέσα στο Ρουμανικό Κοινοβούλιο, αποτέλεσε τον πρώτο θεμέλιο λίθο ενός εγχειρήματος με όραμα, εφόραση της «άλλης» Ελλάδας, όχι μόνο των Αρχαίων ημών προγόνων. Η ιερή παρακαταθήκη του ευ αγωνίζεσθαι, συνεχίζεται στο σήμερα έχοντας στη φαρέτρα της πολιτισμό, τουρισμό, επιχειρηματικότητα και παιδεία, αλλά εξίσου κοινωνική μέριμνα, καθώς και αθλητικό πολιτισμό, προσαρμοσμένα στις επιταγές του εν δυνάμει και του εν ενεργεία της σύγχρονης- ψηφιακής κοινωνίας με αξιοσύνη και ειλικρινή προσπάθεια. Η μνημοσύνη του Ελληνισμού, αλλά εκτός του εποικοδομητικού Brain drain στη μεταστοιχείωση του Brain Circulation. Το ελληνικό δυναμικό σε όλο τον πλανήτη είναι πολύτιμο. Η αλληλεπίδραση είναι ανεκτίμητης ανθρωποκεντρικής αξίας.

Ο ιατρικός χώρος (Ιπποκρατική ηθική), η τέχνη, η ποίηση, η αναβίωση της Ελληνικής γλώσσας, είναι οι διαπλαστικοί παράγοντες που θα οδηγήσουν στην ενθάρρυνση των ομογενών να γνωρίσουν τον τόπο τους, αλλά και σε αρκετούς φιλέλληνες ανά τον κόσμο να γνωρίσουν την Ελλάδα αλλιώς, με τα μάτια του γλύπτη, του Δασκάλου του αθλητή, αλλά με σεβασμό, ανθρωπιά και αυτό που τόσο υπέροχα ηχεί στη γλώσσα μας και δεν μπορεί να μεταφραστεί σε καμία άλλη γλώσσα, το ελληνικό “φιλότιμο”.

Πηγή: https://www.politispress.gr

Επισκέψεις: 0

FacebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremailFacebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremailby feather
FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο