Σχολική εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη μαζί με τον Επίσκοπο


Εκπαιδευτικό και πολιτισμικό πρόγραμμα στην Κωνσταντινούπολη θα υλοποιήσουν εκπαιδευτικοί, μαθητές και μαθήτριες της Β’ Λυκείου του 1ου και του 4ου Γενικών Λυκείων Λαμίας.

Τα παιδιά τα συνοδεύει, μετά από αίτημα και επιθυμία τους, ο Επίσκοπός τους, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, ο οποίος μεταβαίνει μαζί τους οδικώς από την Λαμία μέχρι και την Κωνσταντινούπολη!

Σήμερα το χάραμα, τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί, υποδέχθηκαν τον Σεβασμιώτατο κ. Συμεών με πολλή χαρά, ενθουσιασμό, σεβασμό και αγάπη στο προαύλιο των σχολικών τους συγκροτημάτων, απ’ όπου και αναχώρησαν για την Πόλη οδικώς σε ένα ταξίδι διάρκειας περισσοτέρων των 15 ωρών!

Οι μαθητές και οι μαθήτριες επισκέπτονται την Κωνσταντινούπολη υλοποιώντας ένα ιδιαίτερο εκπαιδευτικό πολιτισμικό πρόγραμμα, το οποίο και έχει δύο θεματικές ενότητες: «Έλληνες Λογοτέχνες της Κωνσταντινούπολης» και «Πολιτισμικές συνήθειες των λαών: γιορτές Χριστιανών και Μουσουλμάνων στην Κωνσταντινούπολη».

Τον Σεβασμιώτατο κ. Συμεών υποδέχθηκαν και προσεφώνησαν με λόγους σεβασμού και αγάπης οι Διευθυντές των δύο σχολείων, ο κ. Οδυσσέας Γκοτζαμάνης και η κ. Ιωάννα Φουντούκη, καθώς και οι εξαίρετοι εκπαιδευτικοί, που συνοδεύουν τα παιδιά.

Τον Σεβασμιώτατο κ. Συμεών συνοδεύει ο Διευθυντής του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «Γερμανός ο Μελωδός» και Υπεύθυνος των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Δρ. κ. Ανδρέας Ιωακείμ.

Αύριο στις 15:30 μ.μ. ο κ. Συμεών θα συνοδεύσει τα παιδιά στο μαρτυρικό Φανάρι, στο Σεπτό Κέντρο της Ορθοδοξίας και του Γένους, προκειμένου να λάβουν την Πατρική και Πατριαρχική Ευλογία της Αυτού Θειοτάτης Παναγιότητος, του Οικουμενικού μας Πατριάρχου, Κυρίου Κυρίου Βαρθολομαίου.

Views: 15


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο