Σφραγίδα στην Εκπαίδευση βάζει η “Πνοή Αγάπης” της Εκκλησίας της Αλβανίας (ΦΩΤΟ)


Με πολλές ελπίδες ξεκινάει και φέτος το νέο εκπαιδευτικό έτος στις σχολές του Ιδρύματος «Πνοή Αγάπης». Περισσότεροι από 2700 μαθητές έχουν εγγραφεί στα Σχολεία και τους Παιδικούς Σταθμούς του Ιδρύματος της Εκκλησίας της Αλβανίας.

Κανονικά θα συνεχιστεί και φέτος το Πρόγραμμα Μαθημάτων σε όλα τα Σχολεία, χωρίς να διακοπούν τα Μαθήματα.

Συγκεκριμένα την 1η Οκτωβρίου το Υπουργείο Παιδείας της Αλβανίας Ανακοίνωσε ότι εφόσον έχουν εμβολιαστεί οι περισσότεροι Εκπαιδευτικοί και μειώθηκε ο αριθμός των μολύνσεων του covid-19, δεν θα απαιτείται η απόσταση του 1.5 μ., κάτι που επρόκειτο να ισχύσει τόσο στα Κρατικά Σχολεία όσο και στα Ιδιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Αυτή ήταν μια δίκαιη απόφαση για όλους αλλά προκειμένου να συνεχιστεί η κανονική Εκμάθηση, ο εμβολιασμός, τα τεστ διάγνωσης του ιού covid-19 και η διατήρηση των Υγειονομικών Μέτρων, κρίνεται απαραίτητο να τηρηθούν.

Το Ίδρυμα «Πνοή Αγάπης» ιδρύθηκε το 1998 ως Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός της Αυτοκεφάλου Ορθοδόξου Εκκλησίας της Αλβανίας. Η αγάπη και η αφοσίωση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και Πάσης Αλβανίας  κ.κ. Αναστασίου, για την Μόρφωση και την Εκπαίδευση τον ενέπνευσε να ιδρύσει το Ίδρυμα «Πνοή Αγάπης», μέρος του οποίου αποτελούν τα Σχολεία και Παιδικοί Σταθμοί που λειτουργούν σε ολόκληρη της Χώρα της Αλβανίας. Για τα Σχολεία και τους Παιδικούς Σταθμούς έχουν επιλεχθεί σχετικά κτίρια προκειμένου να διεξάγονται με τον καλύτερο τρόπο οι Εκπαιδευτικές Δραστηριότητες.

Η Εκκλησία άρχισε να ιδρύει Νηπιαγωγεία το 1994 στα Τίρανα του Δυρραχίου και στη συνέχεια το 2002 άνοιξε το 9ετές Αλβανο-Ελληνικό Σχολείο «Πρωταγωνιστές», με 15 μαθητές, σε εγκαταστάσεις κοντά στην Εκκλησία του Αγίου Προκοπίου.

Σήμερα μόνο το συγκεκριμένο Σχολείο αριθμεί περισσότερους από 1000 μαθητές στον 9ετή κύκλο και το 2012 ξεκίνησε να λειτουργεί και Γενικό Λύκειο.

Έκτοτε άνοιξαν και άλλα Σχολεία, όπως το Αλβανικό-Ελληνικό Σχολείο στο Δυρράχιο με τον 9ετή Κύκλο Σπουδών το 2005, ενώ το 2015 λειτούργησε και το Λύκειο.

Κοντά στον Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου στο Αργυρόκαστρο, το 2015 ιδρύθηκε το 9ετές Σχολείο, και το 2017 λειτούργησε για πρώτη χρονιά το Λύκειο. Και τα δύο αυτά Σχολεία ξεχωρίζουν για τη συμμετοχή της Κοινότητος αλλά και το αφοσιωμένο προσωπικό.

Το 2008 στη Μεσοπόταμη, κοντά στη Δελβίνα, ιδρύθηκε η Μεταλυκειακή Επαγγελματική Σχολή, ενώ στην Κορυτσά, το 2015 ξεκίνησε τη λειτουργία του το Κολλέγιο Πλάτωνος, που κατατάσσεται πρώτο σε Ακαδημαϊκό Επίπεδο στην Πόλη.

Αυτό που ξεχωρίζει τις Σχολές του Ιδρύματος «Πνοή Αγάπης» και τις καθιστά ιδιαίτερα περιζήτητες είναι η αφοσίωση σε υψηλούς Ακαδημαϊκούς στόχους, η Ανάπτυξη χαρακτήρων και η Σύγχρονη Διδακτική μεθοδολογία. Τα Σχολεία αυτά χαρακτηρίζονται από την αφοσίωση και τη δέσμευση των Δασκάλων και όλου του προσωπικού, γεγονός που δημιουργεί ένα φιλικό περιβάλλον μάθησης. Προσφέρουν οικονομική Βοήθεια και Υποτροφίες σε σημαντικό αριθμό Φοιτητών.

Τα Σχολεία της Εκκλησίας της Αλβανίας Αδειοδοτούνται από το Υπουργείο Παιδείας και χρησιμοποιούν το ίδιο Πρόγραμμα Σπουδών και Μαθησιακού Προγράμματος με τα Δημόσια Σχολεία της Χώρας.

Όλα τα Μαθήματα παραδίδονται στα Αλβανικά, εκτός από τις ώρες ξένων Γλωσσών. Σε αυτές αναδεικνύεται και ενθαρρύνεται η Εκμάθηση Ξένων Γλωσσών. Δεδομένου ότι κάθε Σχολείο της Χώρας απαιτείται να προσφέρει Προγράμματα για δύο ξένες Γλώσσες, ξεκινώντας από την Πρώτη Τάξη με Αγγλικά και μετά, από την 3η Τάξη, μια Δεύτερη ξένη Γλώσσα (συνήθως Ευρωπαϊκή Γλώσσα όπως Ελληνικά, Γαλλικά, Ιταλικά ή Γερμανικά).

Τα συγκεκριμένα Σχολεία της Εκκλησίας της Αλβανίας έχουν επιλέξει τα Ελληνικά ως δεύτερη ξένη Γλώσσα λόγω της εγγύτητας και της άμεσης σχέσης με την γείτονα Ελλάδα.

 

 

Visits: 2


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο