Συνεχίζονται οι προβολές της νέας ταινίας της Μητρόπολης Κίτρους «ΔΙΑΚΟΣ ο Ηρωομάρτυς» (VIDEO)


Μετά την απήχηση της Ταινίας “Διάκος ο Ηρωομάρτυς” στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη κατά το 2ο Σαββατοκύριακο προβολών, οι προβολές της ταινίας θα συνεχίστηκαν και το επόμενο Σαββατοκύριακο 8 και 9 Απριλίου 2023 τόσο στον Κινηματογράφο «ΕΛΛΗ» στην Αθήνα, όσο στον Κινηματογράφο «ΒΑΚΟΥΡΑ» στη Θεσσαλονίκη. Η Ταινία ξεκίνησε να προβάλλεται στα Τρίκαλα (Δημοτικός Κινηματογράφος, και στην Κόρινθο στο «Σινε Φλοίσβος».

Πρόκειται για ταινία μυθοπλασίας, διάρκειας 2 περίπου ωρών, η οποία πραγματεύεται την πολυκύμαντη ζωή και το Μαρτυρικό τέλος του Αθανασίου Διάκου, του ωραίου στην ψυχή και το σώμα Πρωτομάρτυρος της Εθνεγερσίας του 1821.

Το Σενάριο βασίζεται στην αληθινή ιστορία του Αθανασίου Διάκου ( 1788 – 1821 ) και διατρέχει όλο το φάσμα της ζωής του, από την Βάπτιση στην κολυμβήθρα της Εκκλησίας μέχρι το «Βάπτισμα του Μαρτυρίου».

Η Ταινία αναδεικνύει τα Διαχρονικά μηνύματα της Αυτοθυσίας του Αθανάσιου Διάκου και αποτελεί απότιση φόρου τιμής στον κορυφαίο Αγωνιστή της Ελευθερίας του 1821 αλλά και παράλληλα Δράση Αφύπνισης.

Η Παραγωγή της Ταινίας ανήκει στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος «Ο Άγιος Φώτιος», υπό την καθοδήγηση του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Παύλου Ντούρου, ο οποίος έγραψε το Σενάριο και έκανε την Σκηνοθεσία μαζί με την ομάδα του. Την προώθηση της ταινίας έχει αναλάβει η Massive Productions.

Τη Μουσική έγραψε ο Bαγγέλης Φάμπας (σε θέματα Ανωνύμου Μοναχού), ενώ τα κοστούμια επιμελήθηκε η Ελένη Μιχαηλίδου. Διευθυντές Φωτογραφίας ήταν ο Νεκτάριος Σουλδάτος και ο Θεοχάρης Αναστασιάδης, Υπεύθυνος για την Ηχοληψία και τους Φωτισμούς ο Αντώνης Κούβαρης, για το Μοντάζ ο Σπύρος Κόκκας, για την Επεξεργασία της Εικόνας ο Ντίνος Βαμβακούσης και Βοηθός οργάνωσης Παραγωγής η Καλλιόπη Βαφειάδου.

Έπαιξαν 300 ερασιτέχνες ηθοποιοί, μέλη του Πνευματικού Κέντρου «Ο Άγιος Φώτιος».

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος απηύθυνε ανοικτό κάλεσμα προς το φιλοθεάμον κοινό να παρακολουθήσει την Ταινία «που συνδέεται με τις υψηλές αξίες και τα ιδανικά που πρεσβεύει ο Αθανάσιος Διάκος όπως η πίστη και η φιλοπατρία που στηρίζουν και την Εκκλησία μας και την Πατρίδα μας», όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

Προσεχείς προβολές

Κινηματογράφος “Έλλη”, Ακαδημίας 64, τηλ. 210 3632789 στις 8 και 9 Απριλίου (5-7μμ)

Κινηματογράφος “Βακούρα” (Ιωάννου Μιχαήλ 8) Τηλ. 2310 233665 στις 8 και 9 Απριλίου (5-7μμ)

Κόρινθος, Φλοίσβος Cineplex, Δαμασκηνού 36, τηλ. 2741 022540 στις 8 και 9 Απριλίου (5-7μμ)

Τρίκαλα, Δημοτικός κινηματογράφος 6 -12 Απριλίου καθημερινά στις 8 μ.μ. & 10.15 μ.μ.

Executive producer: Massive Productions 2106995320
Φιλότιμο films 6974901294

Πληροφορίες https://www.diakos.gr

Views: 1


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο