Συνεργασία του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως (Ι.Π.Ε.) με τη Σχολή Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου


Στο πλαίσιο του Συμφώνου Συνεργασίας που έχουν συνάψει το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το Ι.Π.Ε. συνδράμει στο πολύπλευρο Εκπαιδευτικό Έργο της Σχολής Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου, παρέχοντας το Επιμορφωτικό Πρόγραμμα «Η επίδραση και οι επιπτώσεις της Τεχνολογίας στον Σύγχρονο άνθρωπο» προς τους Δοκίμους Αστυφύλακες.

Είχε προηγηθεί η επίσκεψη του Αναπληρωτή Διευθυντή του Ι.Π.Ε., Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Θεολόγου Αλεξανδράκη στη Σχολή, έπειτα από Πρόσκληση της Διοικητού της Σχολής κας Αναστασίας Πουρναρά, Αστυνόμου Α΄, όπου συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες της συνεργασίας αυτής.

Το εν λόγω πρόγραμμα ξεκίνησε Διαδικτυακά την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021 και σε αυτό συμμετείχαν 98 Δόκιμοι Αστυφύλακες απαρτίζοντας 4 Τμήματα.

Στόχοι του Προγράμματος είναι να κατανοήσουν οι συμμετέχοντες ότι η Ανάπτυξη της Επιστήμης και της Τεχνολογίας είναι Ευλογία Θεού, αρκεί να λειτουργεί με γνώμονα τον άνθρωπο και να ενεργεί για χάρη του, να γνωρίσουν την επίδραση της Τεχνολογίας στην Ψυχοσωματική και Κοινωνική Ανάπτυξη του ανθρώπου, να είναι σε θέση να Αναγνωρίζουν περιπτώσεις κατάχρησής της και τρόπους προστασίας από το Κυβερνοέγκλημα.

Το Πρόγραμμα ξεκίνησε με Εισαγωγική Εισήγηση από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Θεολόγο Αλεξανδράκη, ενώ Διδάσκουν επίσης ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ιωαννίκιος Ζαμπέλης, Δρ Νομικής – Θεολόγος, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ιωαννίκιος Γιαννόπουλος, Ιατρός – Θεολόγος, ο κ. Αθανασιος Κοντης, Δρ. Νομικής – Δικηγόρος – Διδάσκων στη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, ο κ. Αθανάσιος Κολιοφούτης, Δρ Θεολογίας και ο κ. Γεώργιος Παπαπροδρόμου, Διευθυντής Διευθύνσεως Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Συντονίστρια ήταν η Εκπαιδεύτρια της Σχολής κα Αναστασία Μητακίδου.

Visits: 17


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο