Συνεδριάζει την επόμενη εβδομάδα η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος – Η ατζέντα και οι εκλογές νέων Μητροπολιτών


Με πλούσια ατζέντα συνεδριάζει την επόμενη Εβδομάδα η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος, στον απόηχο της Αποφάσεως του Συμβουλίου της Επικρατείας για το Μάθημα των Θρησκευτικών και καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η συζήτηση στη Βουλή για την Αναθεώρηση του Συντάγματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος και Πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος αναμένεται να ζητήσει την Έγκριση των Ιεραρχών προκειμένου να φέρει εκτός Ημερησίας Διατάξεως στην συζήτηση, το Ουκρανικό ζήτημα. Υπενθυμίζεται ότι κατά την Συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου στα τέλη του περασμένου Αυγούστου, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος Αναγνώρισε το κανονικό Δικαίωμα του Οικουμενικού μας Πατριάρχου για την παραχώρηση του Αυτοκεφάλου, καθώς και το προνόμιο του Προκαθημένου της Εκκλησίας της Ελλάδος να χειρισθεί περαιτέρω το ζήτημα της Αναγνωρίσεως της Εκκλησίας της Ουκρανίας. Ως εκ τούτου ο Μακαριώτατος θα θέσει το θέμα στην Ιεραρχία.

Δεν αποκλείεται επίσης οι Ιεράρχες να αναφερθούν στο θέμα του Μαθήματος των Θρησκευτικών, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, αλλά και στην συνέχιση του Διαλόγου με την Ελληνική Κυβέρνηση για θέματα που αφορούν στις Διμερείς Σχέσεις.

Σημειώνεται ότι πραγματοποιείται ήδη στην Αρμόδια Επιτροπή της Βουλής η συζήτηση για την Αναθεώρηση του Συντάγματος, αρχής γενομένης με τα Άρθρα που αφορούν στις Σχέσεις Πολιτείας – Εκκλησίας και τον Πολιτικό Όρκο.
Έως τώρα οι Εισηγητές της Κυβερνητικής πλειοψηφίας στις τοποθετήσεις τους έχουν ταχθεί κατά της Αναθεωτήσεως του «Άρθρου 3»

Τέλος την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019, η Ιεραρχία θα εκλέξει τρεις νέους Μητροπολίτες για τις Ιερές Μητροπόλεις που έχουν χηρέψει {(α) Φθιώτιδος, (β) Καλαβρύτων & Αγιαλείας και (γ) Λήμνου & Αγίου Ευστρατίου} αλλά και δύο Βοηθούς Επισκόπους.

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο