Συνεδριάζει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος στον απόηχο της Αποφάσεως για τα Θρησκευτικά και της συζήτησης για το άρθρο 3 – Το βλέμμα στην Ιεραρχία


Συνεδριάζει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, στον απόηχο της Αποφάσεως του Συμβουλίου της Επικρατείας για το Μάθημα των Θρησκευτικών, αλλά και για την μην Αναγραφή του Θρησκεύματος και της Ιθαγένειας στα Απολυτήρια.

Παράλληλα, συνεχίζεται στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής η συζήτηση για την Αναθεώρηση του Συντάγματος, η οποία ξεκίνησε την περασμένη Εβδομάδα με τα Άρθρα που αφορούν στις Σχέσεις της Πολιτείας με την Εκκλησία και τον Πολιτικό Όρκο. Η συζήτηση θα επαναληφθεί την ερχόμενη Τετάρτη.
Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος συνέρχεται σε μία καθοριστική Περίοδο, με δεδομένες τις εξελίξεις, αλλά και ενόψει της Σύγκλησης της Ιεραρχίας της Εκκλησίας τον Οκτώβριο του 2019.
Η Ιεραρχία καλείται να Εκλέξει τρεις νέους Μητροπολίτες για τις Χηρεύουσες Ιερές Μητροπόλεις που έχουν {(α) Φθιώτιδος, (β) Καλαβρύτων & Αιγιαλείας και (γ) Λήμνου & Αγίου Ευστρατίου) αλλά και δύο Βοηθούς Επισκόπους.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι κατά την Συνεδρίαση στα τέλη του περασμένου Αυγούστου, κατόπιν Εισηγήσεως των Συνοδικών Επιτροπών Δογματικών και Νομοκανονικών Ζητημάτων και Διορθοδόξων και Διαχριστιανικών Σχέσεων Περί του Ουκρανικού Ζητήματος, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος Αναγνώρισε το Κανονικό Δικαίωμα του Οικουμενικού Πατριάρχου για την Παραχώρηση του Αυτοκεφάλου, καθώς και το προνόμιο του Προκαθημένου της Εκκλησίας της Ελλάδος να χειρισθεί περαιτέρω το ζήτημα της Αναγνωρίσεως της Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, παρά το γεγονός ότι η Ημερήσια Διάταξη για την Ιεραρχία του επόμενου Οκτωβρίου 2019 έχει ήδη βγει, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ.κ Ιερώνυμος και Πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος αναζητεί τρόπο ώστε η Απόφαση αυτή να ληφθεί τότε.

Επισκέψεις: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο