Συνεδρίασε η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Αρχιεπισκοπής Αμερικής


Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος συγκάλεσε σε τακτική συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης την Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο την Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021.

Κατά τη Συνεδρίαση αυτή ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος:

1) Κατ᾽αρχάς εξέφρασε πολλές ευχαριστίες προς τους Αρχιερείς και τα Μητροπολιτικά Συμβούλια της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής για την ενεργό συμβολή αυτών στην επιτυχή έκβαση της πρόσφατης επισκέψεως της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου στην Αμερική.

2) Ευχαρίστησε τόσο τα Μέλη της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου όσο και τους λοιπούς Αρχιερείς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής για την συμμετοχή τους στην 10η Συνέλευση των Ορθοδόξων Επισκόπων, η οποία πραγματοποιήθηκε από 2 έως 5 Οκτωβρίου 2021 στην Ουάσινγκτον.

3) Ανακοίνωσε την ίδρυση Ανωτάτου Συμβουλίου Ελληνικής Παιδείας και, μετά την διάθεση 1.000.000 δολλαρίων από την Διαθήκη της αλήστου μνήμης κας Suzanne Mados, την ίδρυση αποθεματικού Ταμείου για την Ελληνική Παιδεία στην Ιεράς Αρχιεπισκοπή Αμερικής.

4) Ενημέρωσε το Ιερό Σώμα για τις εξελίξεις στη Διοίκηση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

Τέλος, αντηλλάγησαν μεταξύ του Αρχιεπισκόπου και των Συνοδικών Αρχιερέων ευχές για την επικείμενη Ημέρα των Ευχαριστιών και ευλογημένα Χριστούγεννα.

Views: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο