Συναντήσεις του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος με Μαθητές και Κατηχητόπουλα


Ανταποκρινόμενος σε Σχολικές Κοινότητες που επιθυμούν να τους επισκεφθεί ο Ποιμενάρχης τους, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος πραγματοποίησε τις παρακάτω Σχολικές επισκέψεις.

Την Πέμπτη 6 Απριλίου 2023 μετέβη στο Δημοτικό Σχολείο Βατώντα, όπου, ο Σεβασμιώτατος ετέλεσε το Ιερό Ευχέλαιο. Εκεί τον υποδέχθηκαν ο Εφημέριος της Ενορίας, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ιερόθεος Παπαγρηγορίου, η Διευθύντρια του Σχολείου κ. Ελένη Μιτζιφίρη, η Διευθύντρια του παρακείμενου Νηπιαγωγείου κ. Σταματία Καπαγιάννη, το Διδακτικό Προσωπικό και οι μικροί Μαθητές του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου που επεφύλασσαν για τον Σεβασμιώτατο θερμότατη και συγκινητική υποδοχή.

Μετά την Τέλεση του Ιερού Ευχελαίου, ο Σεβασμιώτατος μίλησε στα παιδιά με απλότητα και θερμά πατρικά λόγια, σχετικά με το Ιερό Μυστήριο και την επικείμενη Μεγάλη Εβδομάδα, ενώ παρούσα ήταν και η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού έργου κ. Διονυσία Καρλατήρα, η οποία απευθύνθηκε στα παιδιά επίσης.

Στο τέλος η Διευθύντρια ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο τόσο για την παρουσία του, όσο και για την βοήθεια, που προσφέρει προς το Σχολείο.

Την Παρασκευή 7 Απριλίου 2023, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο Δημοτικό Σχολείο Πολιτικών, όπου τον καλωσόρισαν ο Εφημέριος της Ενορίας Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβεσβύτερος π. Ανάργυρος Στουραΐτης, ο Πρόεδρος της Κοινότητος κ. Δημήτριος Γκίκας και ο Διευθυντής του Σχολείου κ. Μιχαήλ Τρίκκας.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος συνομίλησε με τους μικρούς Μαθητές και τους Εκπαιδευτικούς σχετικά με τα νοήματα της Μεγάλης Εβδομάδος και του Πάσχα και οι Μαθητές της Ε΄ Τάξης του προσέφεραν ένα Αυτοσχέδιο Εγχειρίδιο με θέμα την πορεία προς την Ανάσταση.

Το βράδυ της Παρασκευής, ο Σεβασμιώτατος, συμπαραστατούμενος από τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβεσβύτερο π. Χαράλαμπο Ταραμίγκο και τον Ιερολογιώτατο Διάκονο π. Σταύρο Καλαφάτη, Τέλεσε τον Αγιασμό Ενάρξεως του Πασχαλινού bazaar του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος «Τάσος Γεωργιάδης», στο Δ.Σ. του οποίου Προεδρεύει.

Το Σάββατο 8 Απριλίου 2023, επιστρέφοντας από τον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Εγέρσεως του Λαζάρου του Νέου Κοιμητηρίου Χαλκίδος, όπου Χοροστάτησε στον Όρθρο και Προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία, ο Σεβασμιώτατος απήλαυσε μια συγκινητική έκπληξη. Τα παιδιά του Κατώτερου Κατηχητικού Σχολείου της Ενορίας Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Χαλκίδος, ντυμένα με Παραδοσιακές Στολές, μαζί με τις Κατηχήτριές τους πραγματοποιούσαν Λιτανεία και Έψελναν στις Γειτονιές της Ενορίας τα Κάλαντα του Λαζάρου και των Βαΐων.

Ο Σεβασμιώτατος με μεγάλη συγκίνηση συνεχάρη εγκάρδια τις Κατηχήτριες και τα παιδιά για την τόσο πρωτότυπη και όμορφη πρωτοβουλία, ευχόμενος συνάμα να Εορτάσουν με τον ίδιο γνήσιο τρόπο και ήθος την Μεγάλη Εβδομάδα και την Ανάσταση.

Visits: 1


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο