Συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μιτσοτάκη με τον Παναγιώτατο Πατριάρχη μας κ.κ. Βαρθολομαίο στο Άμπου Ντάμπι

Συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μιτσοτάκη με τον Παναγιώτατο Πατριάρχη μας  κ.κ. Βαρθολομαίο στο Άμπου Ντάμπι

Συνάντηση με τον Οικουμενικό μας Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο είχε στο Άμπου Ντάμπι ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο κ. Βαρθολομαίος βρίσκεται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για την Εκδήλωση «Human Fraternity» ένα χρόνο μετά την Υπογραφή του Human Fraternity Document, το οποίο αναφέρεται στη σημασία του Διαθρησκευτικού Διαλόγου, της ανεκτικότητας και της Αρμονικής Συνύπαρξης των Θρησκευμάτων.

«Πολύ ωραία σύμπτωση», είπε ο Πρωθυπουργός στον Οικουμενικό Πατριάρχη.

«Χαιρόμαστε πολύ για τη σύμπτωση και την αγαθή συγκυρία. Αν θέλει ο Θεός τον Μάιο θα έρθω στην Αθήνα», ανέφερε ο κ. Βαρθολομαίος και πρόσθεσε: «Χθες το βράδυ ήρθαμε, είναι μια ανοικτή πόλη, φιλελεύθερη».

Και οι δυο θυμήθηκαν την πρόσφατη συνάντησή τους στο Νταβός. Ο Πρωθυπουργός επισήμανε την ευαισθησία και γνώση του Οικουμενικού Πατριάρχου μας για το θέμα της Κλιματικής αλλαγής, που απασχόλησε το φετινό Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός.

«Εσείς είδατε τις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής πολύ πριν», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«30 χρόνια» του απάντησε ο κ. Βαρθολομαίος. «Ο λόγος σας έχει ιδιαίτερη βαρύτητα στα ζητήματα αυτά», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

H Καθημερινή

Επισκέψεις: 0

FacebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremailFacebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremailby feather
FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο