Συγκίνησε η Εκδήλωση για τον αξέχαστο Ιωάννη Φουντούλη στη Συμπρωτεύουσα της Θεσσαλονίκης


Ρεπορτάζ: Βασίλης Χάδος 

Φωτογραφίες: Ραφαήλ Γεωργιάδης

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Δ’ Ετήσια Διάλεξη «εις μνήμην Ιωάννου Φουντούλην» στη Θεολογική Σχολή Θεσσαλονίκης.

Χαιρετισμό εκ μέρους του Προέδρου του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας κ. Σίμωνος Πασχαλίδη και του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας Γέροντος π. Ελισαίου απηύθυνε ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Αθανάσιος Γκίκας, καθώς και ο Παναγιώτης Δ. Σκαλτσής, Πρόεδρος του Τμήματος Θεολογίας ο οποίος υπήρξε μαθητής του Μακαριστού Φουντούλη.

Τις Πατρικές Ευχές του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου μετέφερε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Κωνσταντίνος Κουκόπουλος.

Ακολούθησε Μουσική Εισαγωγή από το Βυζαντινό Χορό Ψαλτών υπό της Διευθύνσεως του κ. Δήμου Παπατζαλάκη με επίλεκτα Μέλη της Βυζαντινής Μελοποιίας.

Στο κυρίως μέρος της Εκδηλώσεως δόθηκε η Διάλεξη του Ελλογιμωτάτου κ. Christian Hannick, Ομότιμου Καθηγητή του Πανεπιστημίου «Julius-Maximilians» του Wurzburg, με θέμα:

Η Τάξις των Ακολουθιών στη Λειτουργική πράξη κατά τη παλαιολόγεια περίοδο».

Τέλος έγινε η Επίδοση του Βραβείου «Ιωάννης Μ. Φουντούλης» στον κ. Βασίλειο Καλπάκη, δρ. Θεολογίας.

Παρευρέθηκαν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμορίου κ. Νικηφόρος, Καθηγητές των δύο Τμημάτων, μαθητές του Ιωάννου Φουντούλη Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Νικόδημος Σκρέτας, Παναγιώτης Σκαλτσής, Τρύφων Τσομπάνης, συγγενείς του Αοίδημου Λειτουργιολόγου, πολλοί Κληρικοί και Φοιτητές.

Visits: 16


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο