Στις 5 Σεπτεμβρίου το 40ήμερο Μνημόσυνο του Μητροπολίτου Κινσάσας


Την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2021, θα τελεσθεί 40ήμερο Μνημόσυνο στη Μνήμη του Μακαριστού Μητροπολίτου Κινσάσας κυρού Νικηφόρου, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της του Θεού Σοφίας / Θεσσαλονίκης.

Το Ιερό Μνημόσυνο θα τελεσθεί αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία, Προεξάρχοντος του Εκπροσώπου του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Αλεξανδρείας, Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ταμιάθεως κ. Γερμανού.   

Ο Μακαριστός Μητροπολίτης Κινσάσας κυρός Νικηφόρος, εκοιμήθη, σε ηλικία 72 ετών, στο Νοσοκομείο Παπανικολάου όπου μεταφέρθηκε με αεροδιακομιδή, το βράδυ της Τρίτης 27 Ιουλίου 2021.

Ο Μακαριστός ήταν θετικός στον κορονοϊό και δυστυχώς η κατάστασή του ήταν αρκετά δύσκολη αφού έχριζε διασωλήνωσης. Από την Ελλάδα είχε προσφερθεί να τον μεταφέρει με δικά του Έξοδα ο Διοικητής του Αγίου Όρους Αθανάσιος Μαρτίνος, αλλά για αγνώστους λόγους αυτή η επιχείρηση καθυστέρησε.

Τα παιδιά της Αφρικής ορφάνεψαν και η Ορθοδοξία δέχθηκε μεγάλο πλήγμα.

Ο κατά κόσμον Γεώργιος Κωνσταντίνου γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1949. Αποφοίτησε από τη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 1975.
Το 1971 εκάρη μοναχός στην Ιερά Μονή Τζαγκαρόλων Χανίων. Διάκονος χειροτονήθηκε στις 22 Αυγούστου 1971 και Πρεσβύτερος το 1978 από τον Επίσκοπο Ροδοστόλου Χρυσόστομο.
Το 1977 μετέβη στο Άγιον Όρος όπου εγκαταβίωσε στην Σκήτη της Μικράς Αγίας Άννης και τοποθετήθηκε Καθηγητής στην Αθωνιάδα Σχολή. Από το 1988 μέχρι το 1997 διετέλεσε Σχολάρχης της Σχολής αυτής. Στην συνέχεια υπηρέτησε στο Αργυρόκαστρο της Αλβανίας και από το 2006 στο Κονγκό.

Στις 24 Οκτωβρίου 2010 χειροτονήθηκε Μητροπολίτης Κεντρώας Αφρικής. Τη χειροτονία τέλεσε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος ο Β΄, συμπαραστατούμενος από τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Σεβαστείας κ. Δημήτριο (Οικουμενικό μας Πατριαρχείο), Πηλουσίου κ. Καλλίνικο, Βερροίας και Ναούσης κ. Παντελεήμονα, Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμονα, Μακαριστό Μητροπολίτη Ελασσώνος κ. Βασίλειο, Πρώην Κεντρώας Αφρικής κ. Ιγνάτιο, Κυδωνίας και Αποκωρώνου κ. Δαμασκηνό και τους Επισκόπους Κατάγκας κ. Μελέτιο, Μαρεώτιδος κ. Γαβριήλ και Βαβυλώνος κ. Νήφωνα.

Στις 24 Νοεμβρίου 2015 ο τίτλος της Μητροπόλεώς του μεταβλήθηκε σε «Κινσάσας».

Επισκέψεις: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο