Στις 3 Μαϊου 2023 η Έλευση του ”ΆΞΙΟΝ ΕΣΤΙ” από το Άγιον Όρος στην Αθήνα


Την Τετάρτη 3 Μαϊου 2023 θα πραγματοποιηθεί τελικά η Υποδοχή της Ιεράς Θαυματουργής Εικόνας του “ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ”, από το Πρωτάτο του Αγίου Όρους στην Αθήνα.

Να αναφερθεί ότι η Διαρκής Ιερά Σύνοδος στις 8 Μαρτίου 2023 με την σύμφωνη γνώμη της Ιεράς Κοινότητος του Αγίου Όρους, Αποφάσισε την Αναβολή της Ελεύσεως της Εικόνος στις 15 Μαρτίου 2023 λόγω του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Πρακτορείου Εκκλησιαστικής Λειτουργικής και Πολιτιστικής Ενημέρωσης Lavaron.com.gr την περασμένη Εβδομάδα τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο επισκέφθηκε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, Αντιπροσωπεία του Αγίου Όρους σχετικά με την Έλευση της Ιεράς Εικόνος.

Μετά από ολιγόωρη συζήτηση που έγινε, οι δύο πλευρές Αποφάσισαν πως η Έλευση της Ιεράς Εικόνος του “ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ” να πραγματοποιηθεί στις 3 Μαϊου 2023.

Η Υποδοχή θα γίνει με Τιμές Αρχηγού Κράτους στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και παρουσία Κληρικών Μοναχών Πατέρων και πιστών.

To επίσημο Πρόγραμμα της Ελεύσεως της Ιεράς Εικόνος δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, ενώ όπως αναφέρουν οι πληροφορίες το “ΆΞΙΟΝ ΕΣΤΙ” θα παραμείνει μέχρι την Δευτέρα 15 Μαϊου 2023.

Τέλος να σημειωθεί ότι η Έλευση της Ιεράς Εικόνος θα πραγματοποιηθεί εν μέσω Προεκλογικής Περιόδου, αφού την επόμενη Εβδομάδα ο Ελληνικός λαός θα ψηφίσει για τις Εθνικές Εκλογές.

Visits: 9


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο