Στην Εκπομπή ΠΕΡΑΣΜΑ – Δευτέρα 17/01/2022 στις 9.00 μ.μ.: Το Πρόγραμμα «Πρωτοβουλία για την πρόληψη της ενδοοικογενειακής βίας»


Στην εκπομπή ΠΕΡΑΣΜΑ – Δευτέρα 17/01/2022, στις 9.00 μ.μ.: Το Πρόγραμμα «Πρωτοβουλία για την πρόληψη της ενδοοικογενειακής βίας» είναι καρπός της Υπηρεσίας Γυναικείων Θεμάτων του Ιδρύματος Νεότητος και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και ιδρύθηκε με τη Συμμετοχή της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, της Περιφέρειας Αττικής,του Δήμου Αθηναίων και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Κύριος σκοπός της «Πρωτοβουλίας» είναι η πρόληψη, η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση σχετικά με το φαινόμενο της ενδοοικογενειακής βίας, έχοντας ως βάσητης τη Διδασκαλία της Εκκλησίας για την Οικογένεια και την ιερότητα του ανθρωπίνου προσώπου.

Η συζήτηση έγινε στο Κέντρο Πρόληψης Ενδοοικογενειακής βίας, Κωστή Παλαμά 7, Τ.Κ. 11141, Αθήνα και συμμετείχαν ο Συντονιστής της «Πρωτοβουλίας» ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Αντώνιος Καλλιγέρης και οι συνεργάτιδες του Προγράμματος:

 Ευτυχία Ψύλλου, Ψυχολόγος, Επιστημονική συνεργάτιδα της «Πρωτοβουλίας»

 Ανθούλα Ζαρμακούπη, Κοινωνική Λειτουργός, Επιστημονική συνεργάτιδα της «Πρωτοβουλίας»

 Φανή Κουτσοβίτη, Θεολόγος, Επιστημονική συνεργάτιδα της «Πρωτοβουλίας»

Στο πλαίσιο της «Πρωτοβουλίας» λειτουργεί Τηλεφωνική Γραμμή Ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και παραπομπής για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, την οποία διαχειρίζονται αποκλειστικά οι Συνεργαζόμενοι Επιστήμονες του Προγράμματος.

Η Γραμμή αποτελεί πύλη άμεσης κοινωνικής βοήθειας προς κάθε άνθρωπο, οοποίος νιώθει την ανάγκη να απευθυνθεί σε αυτή.

Οποιοσδήποτε Πολίτης, Ενήλικος ή Ανήλικος, είτε είναι άμεσα εμπλεκόμενος σε περιστατικά Ενδοοικογενειακής βίας, είτε έχει αντιληφθεί κάτι ύποπτο στο στενό ή στο ευρύτερο κοινωνικό του Περιβάλλον, μπορεί να απευθυνθεί στους Συνεργαζόμενους Επιστήμονες οι οποίοι διαχειρίζονται την Γραμμή.

Ο αριθμός της Τηλεφωνικής Γραμμής είναι: 210-2023568 και λειτουργεί Δευτέρα – Πέμπτη 9.00-17.00.

Διεύθυνση: Δέσπως Σέχου 37 και Ήρας, πλ. Κυνοσάργους, Αθήνα 117 43 Τηλ. 2130184438 Fax : 210.9244.363
Επικοινωνία: gramateia@neotita.gr

https://neotita.gr/

Visits: 27


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο