ΣτΕ: Στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας στις 05/02 τα Μέτρα για τις Εκκλησίες


Η Εκκλησία της Ελλάδος, 81 Μητροπόλεις της Χώρας και πιστοί Χριστιανοί Ορθόδοξοι, μέσω των Συνηγόρων τους, θα αναπτύξουν την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2021 στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας τη Νομική Επιχειρηματολογία τους κατά των Περιοριστικών Μέτρων στις θρησκευτικές τελετές (Γάμους, Βαπτίσια, κ.λπ.) και κατά των Μέτρων που έχουν ληφθεί κατά της περαιτέρω διασποράς του COVID-19.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, στην Ολομέλεια του ΣτΕ η οποία θα συνέλθει με Πρόεδρο την Μαίρη Σάρπ και Εισηγήτρια την Σύμβουλο Επικρατείας Παρασκευή Μπραίμη θα συζητηθούν πέντε Αιτήσεις Ακύρωσης που αφορούν τα έκτακτα περιοριστικά Μέτρα που λαμβάνονται για την Προστασία της Δημόσιας Υγείας από τον COVID-19.

Όλοι οι Προσφεύγοντες ζητούν να Ακυρωθούν όλες οι Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις που επιβάλλουν από την αρχή του χρόνου σταδιακά και ανάλογα με τις συνθήκες διασποράς του COVID-19, Περιοριστικά Μέτρα για την Προστασία της Υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του Κορωνοϊού σε όλη την Επικράτεια.

Υποστηρίζουν ότι όλες οι ΚΥΑ εκδόθηκαν Κατά Παράβαση των Συνταγματικών Αρχών της αναλογικότητας, της χρηστής Διοίκησης και της δικαιολογημένης εμπιστοσύνης του Κράτους προς τους Διοικούντες, αλλά εκδόθηκαν και καθ΄υπέρβαση Νομοθετικής Εξουσιοδοτήσεως.

Η Εισηγήτρια κ. Μπραίμη, θα θέσει θέμα κατάργησης των Δικών, λόγω λήξεως ισχύος των προσβαλλόμενων ΚΥΑ.

Αντίθετα, η Εκκλησία θα υποστηρίξει ότι έχει ιδιαίτερο έννομο συμφέρον να συνεχιστούν οι επίμαχες δίκες, καθώς εκκρεμούν Ποινικές υποθέσεις σε βάρος αφενός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών αφού έχει διαταχθεί από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών Προκαταρκτική Έρευνα σε βάρος της λόγω Μη Συμμόρφωσης προς τις Απαγορεύσεις για τον Εορτασμό των Θεοφανείων και αφετέρου σε βάρος Κληρικών.

Παράλληλα, οι Πολίτες θα ζητούν και αυτοί την συνέχιση των Δικών, καθώς οι ΚΥΑ συνιστούν προσβολή από την πλευρά της Πολιτείας του Δικαιώματός τους στην Θρησκευτική Ελευθερία την οποία δεν μπορούν να ασκήσουν. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να παραβιάζονται τα άρθρα 3, 4, 13 και 25 του Συντάγματος, τα άρθρα 9 και 11 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και ο Καταστατικός Χάρτης της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο