Στα Δικαστήρια για Διακρίσεις βάσει Φύλου η Apple: Είσαι Γυναίκα; Θα πληρωθείς λιγότερο…


Δύο γυναίκες κατέθεσαν ομαδική αγωγή κατά της  Apple στην Καλιφόρνια, κατηγορώντας τον τεχνολογικό γίγαντα ότι υποαμείβει συστηματικά τις Γυναίκες Υπαλλήλους τα τελευταία χρόνια. Η Αγωγή, η οποία εκπροσωπεί δυνητικά 12.000 νυν και πρώην Εργαζόμενες Γυναίκες, υποστηρίζει ότι οι πρακτικές αμοιβής και το Σύστημα Αξιολόγησης της Απόδοσης της Apple εισάγουν Διακρίσεις εις βάρος των Γυναικών.

Ο πυρήνας της Καταγγελίας επικεντρώνεται γύρω από την παλαιότερη πρακτική της Apple να βασίζει τους αρχικούς Μισθούς στο προηγούμενο Μισθολογικό ιστορικό, μια πρακτική που Διακόπηκε στα τέλη του 2017. Η Αγωγή υποστηρίζει ότι η προσέγγιση αυτή διαιώνιζε τις υπάρχουσες Μισθολογικές διαφορές μεταξύ των δύο Φύλων, καθώς οι Γυναίκες συνήθως κερδίζουν λιγότερα από τους Άνδρες στον Κλάδο της Τεχνολογίας.

Η πρακτική αυτή αντικαταστάθηκε με μια πολιτική που ζητά από τους αιτούντες Εργασία τις Μισθολογικές τους προσδοκίες, η οποία, σύμφωνα με την Αγωγή, έχει παρόμοιο αποτέλεσμα Διακρίσεων. Μελέτες έχουν δείξει ότι οι Εργαζόμενοι τείνουν να βασίζουν τις Μισθολογικές τους προσδοκίες στους τρέχοντες ή προηγούμενους Μισθούς τους, γεγονός που ενδεχομένως οδηγεί τις Γυναίκες να υποτιμούν τον εαυτό τους κατά τη διάρκεια των Διαπραγματεύσεων.

Η Αγωγή υπερβαίνει τις Μισθολογικές διαφορές, υποστηρίζοντας ότι υπάρχει προκατάληψη στο σύστημα Αξιολόγησης της Απόδοσης της Apple. Η καταγγελία ισχυρίζεται ότι υποκειμενικά κριτήρια, όπως η “ομαδική Εργασία” και η “Ηγεσία”, εφαρμόζονται διαφορετικά στους Άνδρες και στις Γυναίκες. Σύμφωνα με την αγωγή, οι Άνδρες ανταμείβονται για συμπεριφορές που μπορεί να τιμωρούνται για τις Γυναίκες, επηρεάζοντας περαιτέρω τις δυνατότητες κέρδους τους.

Η αγωγή ζητά οικονομική αποζημίωση για τις ζημίες που υπέστησαν οι γυναίκες εργαζόμενες λόγω των υποτιθέμενων μισθολογικών διαφορών. Επιπλέον, οι ενάγοντες ζητούν “δηλωτική αρωγή”, μια δικαστική εντολή που απαιτεί από την

Apple να αλλάξει τις πρακτικές αμοιβής και Αξιολόγησης για να διασφαλίσει τη Δικαιοσύνη. Ζητούν επίσης να γίνει Δίκη με σώμα Ενόρκων για την Εκδίκαση της υπόθεσης.

Οι κατηγορίες αυτές έρχονται σε συνέχεια παρόμοιων αναφορών το 2022, όπου Γυναίκες Εργαζόμενες της Apple προχώρησαν στην Καταγγελία εμπειριών Σεξουαλικής Παρενόχλησης, Εκφοβισμού και αντιποίνων για την Υποβολή Καταγγελιών στο Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού. Ένα ιδιαίτερα ανησυχητικό παράδειγμα αφορούσε μια πρώην Νομική Διευθύντρια, η οποία ισχυρίζεται ότι ένας συνάδελφός της χάκαρε τις Συσκευές της και της απηύθυνε απειλές θανάτου. Παρά το γεγονός ότι ανέφερε το περιστατικό στο Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού, ισχυρίζεται ότι δεν ανέλαβαν δράση και τελικά τερμάτισαν την απασχόλησή της.

Views: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο