Σημαντική πρωτοβουλία της ΔΣΟ για το μέλλον της Ευρώπης


Μια σημαντική πρωτοβουλία για το μέλλον της Ευρώπης αναλαμβάνει η Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας (ΔΣΟ). Με επιστολή της στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, David Sassoli, την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ursula von der Leyen, και τους Αντιπεροέδρους των θεσμών αυτών, τους Προέδρους των Ευρωπαϊκών Κομμάτων καθώς και τους Διακοινοβουλευτικούς Οργανισμούς, η ΔΣΟ χαιρετίζει την πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη διοργάνωση διάσκεψης σχετικά με το μέλλον της Ευρώπης και ζητά ενεργή συμμετοχή στη διοικητική δομή της διαδικασίας της διάσκεψης.

Θεωρώντας ότι “το μέλλον της Ευρώπης είναι το μέλλον του κόσμου”, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επιστολή την οποία υπογράφει ο Γενικός Γραμματέας της ΔΣΟ, βουλευτής Δρ. Ανδρέας Μιχαηλίδης, η ΔΣΟ “καλεί όλους τους ομόλογους Διακοινοβουλευτικούς Θεσμούς θεματικού χαρακτήρα ή γεωγραφικού προσδιορισμού, που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο λιγότερο ή περισσότερο επηρεάζονται από τις πολιτικές αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και με τις αποφάσεις τους και την δράση τους συνδιαμορφώνουμε το μέλλον της, να διεκδικήσουμε συμμετοχή στην διοικητική δομή της διαδικασίας της διάσκεψης”.

Επιπλέον, η ΔΣΟ “προτρέπει κάθε ομόλογο θεσμό κοινοβουλευτικής φύσεως να συνεισφέρει στη διαμόρφωση των κοινών θέσεων μέσα από τη συντονισμένη συμμετοχή του στο διάλογο και τη συν-διοργάνωση κοινών εκδηλώσεων. Προτρέπει, επίσης, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να παρέχει βήμα στις διακοινοβουλευτικές οντότητες για την παρουσίαση των θέσεων αυτών στη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης. Το μέλλον της Ευρώπης δεν είναι μόνο υπόθεση εθνική, αλλά πρωτίστως υπόθεση για την οποία πρέπει να συμβάλλει κάθε ένας από εμάς σε επίπεδο ατομικό, τοπικό, εθνικό, περιφερειακό, ηπειρωτικό και διεθνές. Η διακρατική, υπερεθνική και πολυπολιτισμική υπόσταση των διακοινοβουλευτικών οργανώσεων αποτελούν ακριβώς τις πιο αξιόπιστες εγγυήσεις για ένα καλύτερο μέλλον”.

Κλείνοντας την επιστολή της, η ΔΣΟ προτείνει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο “να συμπεριλάβει κατά πρώτον εκπροσώπους της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης (IPU) στην συζήτηση για την διοικητική δομή της διαδικασίας της διάσκεψης και δηλώνουμε την διαθεσιμότητά μας για την συμμετοχή μας στην όλη διαδικασία”.

Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας:

Επιστολή__Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο