Σε μερικό έλεγχο η φωτιά στην Περιοχή της Μικράς Αγίας Άννης του Αγίου Όρους (VIDEO)


Σε ύφεση και μερικό έλεγχο απο τις Πυροσβεστικές Δυνάμεις είναι η φωτιά, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ξέσπασε σε δύσβατη βραχώδη Περιοχή στην Ιερά Σκήτη της Μικράς Αγίας Άννης στο Άγιον Όρος. Δεν υπάρχουν ενεργές εστίες αλλά οι καπνοί είναι έντονοι.

Τα εναέρια μέσα σταμάτησαν να πετούν λόγω του ερχομού της νύχτας.

Σύμφωνα με τον Υποδιοικητή του Αγίου Όρους, Αρίστο Κασμίρογλου, δεν κινδύνευσαν Μοναχοί Πατέρες ή Ησυχαστήρια. Στην Περιοχή επιχείρησαν 39 Πυροσβέστες με 11 οχήματα και τρία πεζοπόρα τμήματα, ενώ από αέρος πραγματοποίησαν ρίψεις νερού δύο Πυροσβεστικά Αεροσκάφη και ισάριθμα Ελικόπτερα.

Το έργο της πυρόσβεσης δυσκόλεψαν οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν από νωρίς στην Περιοχή.

Οι Πυροσβεστικές Δυνάμεις επιχείρησαν ακόμα πάνω από την Ιερά Σκήτη της Μικράς Αγίας Άννης, κοντά στο Ιερό Ησυχαστήριο του Οσίου Ιωσήφ του Ησυχαστού στο Άγιο Όρος, όπου ξέσπασε φωτιά από τα ξημερώματα. Μετά από πολύωρες προσπάθειες η φωτιά οριοθετήθηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πυρκαγιά ξέσπασε πιθανώς όταν 3 αλλοδαποί περιηγητές, οι οποίοι ήδη Ανακρίνονται, προσπάθησαν να ζεσταθούν τη νύχτα, με αποτέλεσμα η κατάσταση να ξεφύγει απ’ τα χέρια τους.

Εκτός από τους 39 Πυροσβέστες, που επιχείρησαν, στο έργο της Πυροσβεστικής συνέδραμαν αρκετοί Μοναχοί Πατέρες και εργάτες, που ξέρουν την δύσβατη Περιοχή καλύτερα απ’ όλους.

Tα εναέρια μέσα που επιχείρησαν, όπως μας ενημέρωσαν, δεν έφυγαν από την Περιοχή, ώσπου να σβήσει η φωτιά (εάν σβήσει όσο υπάρχει φως ακόμα) ή ώσπου η ορατότητα να γίνει αδύνατη για τους πιλότους.

Πάντως, όπως τονίζεται απ’ όλες τις πλευρές, η περιοχή δεν είναι μόνο βραχώδης, αλλά και εξαιρετικά δύσβατη, με χαράδρες.

Το έργο της κατάσβεσης δυσκόλεψαν οι πολύ δυνατοί άνεμοι 7 μποφόρ που έπνεαν στην ευρύτερη Περιοχή.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο