Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χονγκ Κονγκ για κοροναϊό: ”Δύσκολη περίοδος” (VIDEO)


Για την κατάσταση που επικρατεί στην Κίνα, λόγω της εξάπλωσης του κοροναϊού, μίλησε στην “Ώρα Ελλάδος 7:00” ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χονγκ Κονγκ και Άπω Ανατολής κ.κ. Νεκτάριος, ο οποίος έκανε λόγο για δύσκολη περίοδο, δεδομένου πως είναι η Κινέζικη Πρωτοχρονιά και μεγάλη περίοδος Διακοπών στη Χώρα.

Όπως ανέφερε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης, υπάρχουν οδηγίες προς τους πολίτες για αυτές τις ημέρες όπου αναμένεται συνωστισμός και μεγάλη μετακίνηση λόγω των Εορταστικών Εκδηλώσεων.

«Η πόλη Γουχάν απότελει εμπορικό κέντρο για την Κίνα και είναι ένας χώρος που επισκέπτονται αρκετοί Έλληνες Επιχειρηματίες. Εκατομμύρια Κινέζοι έχουν ήδη αρχίσει να ταξιδεύουν στο εσωτερικό της Κίνας αλλά και στο εξωτερικό, για αυτό και υπάρχει ταχύτατη μετάδοση του ιού», σχολίασε ο Σεβασμιώτατος.

Οι Εκδηλώσεις για το νέο Κινεζικό Έτος έχουν ακυρωθεί, ενώ από το Πεκίνο Ανακοινώθηκε ότι ορισμένες Εκδηλώσεις πρόκειται να Ακυρωθούν και η Απαγορευμένη Πόλη έχει ήδη κλείσει.

Την Περίοδο του 2003 με την έξαρση του SARS είχαν επαναληφθεί αντίστοιχα μέτρα, ώστε να μην υπάρξει εξάπλωση του ιού. Τα σχολεία στην Γουχάν έχουν κλείσει ενώ οι Δημόσιες Υπηρεσίες λειτουργούν με μεγάλους περιορισμούς.

Όπως ανέφερε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης, σε χώρους όπου υπάρχει μεγάλη ροή ανθρώπων υπάρχουν ειδικά «χαλάκια» στα οποία πατούν οι πολίτες για να απολυμανθούν και τα ασανσέρ απολυμαίνονται δυο φορές την ημέρα.

«Δεν υπάρχει ακόμη Εμβόλιο για αυτό και επιβάλλονται αυστηρά μέτρα για να μην θρηνήσουμε κι άλλα θύματα», ανέφερε ο Σεβασμιώτατος.

Επισκέψεις: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο