Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών & Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγος: ”Η Κυβέρνηση αδίκησε την πίστη των ανθρώπων” (VIDEO – 27/04/2020)


Μήνυμα προς την Ελληνική Κυβέρνηση έστειλε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγος.

Στο Κήρυγμά του κατά τη Θεία Λειτουργία ο κ. Θεολόγος κατηγόρησε την Ελληνική Κυβέρνηση για το ότι αδίκησε την πίστη των ανθρώπων αλλά και γιατί όπως είπε αδίκησε την ίδια την Εκκλησία.

“Δεν θα δειλιάσω να το πω, ότι η Κυβέρνηση αδίκησε την πίστη των ανθρώπων, ότι η Κυβέρνηση αδίκησε την Εκκλησία την οποία την κρατά κλειστά και παρά το γεγονός ότι σχεδιάζονται πως θα ανοίξουν οι δραστηριότητες της ζωής στην Ελλάδα, ούτε φωνή, ούτε αναγγελία, ούτε ίχνος ελπίδας για το πότε θα ανοίξουν οι Εκκλησίες” ανέφερε μεταξύ άλλων στο Κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος.

“Ωσάν να έπρεπε η Εκκλησία, η Ορθόδοξη Μάνα του λαού να τιμωρηθεί και να ταπεινωθεί. Ναι ταπεινωθήκαμε. Σηκώσαμε και σηκώνουμε βαρύτατο Σταυρό. Όλες αυτές τις ημέρες είναι γεμάτες από πίκρα και από δάκρυα, αλλά στον Θεό πιστεύουμε ότι θα πάρει αυτά τα δάκρυα και θα τα κάνει χαρά” συμπλήρωσε ο κ. Θεολόγος.

Σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος πρόσθεσε: “Οι Κυβερνήτες οι οποίοι Διοικούν μια Χριστιανική Χώρα οφείλουν να σέβονται την πίστη το λαού και να μην την απαξιώνουν με τρόπο άμεσο ή έμμεσο. Η Εκκλησία η Ορθόδοξη στην Ελλάδα σήκωσε ένα βάρος δυσανάλογο και ναι, αδικήθηκε”.

Πηγή: Epiloges.tv

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο