Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Γρηγόριος: Οι πράξεις της Ρωσικής Εκκλησίας είναι Σχίσμα, όχι εισπήδηση (VIDEO)


Το παρασκήνιο, τις προεκτάσεις αλλά και τον τελικό στόχο της Ρωσικής Εκκλησίας στο θέμα της Αλεξάνδρειας, αναλύει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Γρηγόριος, ένας εκ των πλέον καταρτισμένων Ελλήνων Πανεπιστημιακών Καθηγητών.

Μιλώντας στην εκπομπή «Λυδία Λίθος» της Ορθόδοξης Εκκλησιαστικής Τηλεόρασης «Orthodox TV» και τον Δημοσιογράφο Ανδρέα Λουδάρο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Περιστερίου αποκαλύπτει πως το πρόβλημα με την Εκκλησία της Ρωσίας ξεπερνά κατά πολύ τα όρια της εισπήδησης στο κανονικό έδαφος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας αφού όπως όλα δείχνουν, η κίνηση αυτή είναι μόνο η αρχή.

Σύμφωνα με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Γρηγόριο οι ενέργειες της Ρωσικής Εκκλησίας είναι μια αντιγραφή των όσων συνέβησαν την προηγούμενη χιλιετία, από την πλευρά της Ρώμης η οποία ξεπέρασε τα όρια της εισπηδήσεως, εδραιώνοντας ένα βαθύ Σχίσμα στις Τάξεις του χριστιανικού κόσμου.  

«Αυτό που κάνουν στην Αφρική θα το κάνουν και στα εδάφη του Οικουμενικού Πατριαρχείου αλλά και σε αυτά της Εκκλησίας της Ελλάδος» υποστηρίζει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Περιστερίου, συμπληρώνοντας με νόημα «Να το περιμένουμε… όπου να ναι έρχεται».

Το Ουκρανικό είναι η αφορμή και όχι η αιτία τονίζει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Περιστερίου αποκαλύπτοντας πως όλες αυτές οι ενέργειες έχουν σχεδιαστεί στην Μόσχα εδώ και τρείς δεκαετίες.

Παρακολουθήστε ολόκληρη την αποκαλυπτική συζήτηση του Ανδρέα Λουδάρου με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Περιστερίου κ. Γρηγόριο στην Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση. ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Πηγή: Orthodoxia.info

Visits: 19


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο