Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας ΙΩΝΙΑΣ και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ: Η Πανδημία ανέδειξε θέματα που η Εκκλησία έβαζε κάτω από το χαλί (VIDEO)


«Βλέπουμε έναν Ρώσο Πρόεδρο ο οποίος δεν έχει πρόβλημα να ανάβει το κερί στην Εκκλησία (…) και ταυτόχρονα να δίνει εντολή για να σκοτώνονται άνθρωποι. Μέσα του, η συνείδηση του δεν του λέει κάτι, γιατί ακριβώς πιστεύει ότι υπερασπίζεται την ορθότητα της Πίστεως. Δηλαδή ένα Ορθόδοξο τζιχάντ. Είναι δυνατόν αυτή η έννοια να είναι ταυτόσημη με την Ορθοδοξία;» αναρωτήθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης που παραχώρησε στην Εκπομπή «Λυδία Λίθος» της Ορθόδοξης Εκκλησιαστικής Τηλεόρασης προσκεκλημένος του Ανδρέα Λουδάρου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης που δεν έχει διστάσει να συγκρουστεί στο παρελθόν με κύκλους εντός της Εκκλησίας που αμφισβητούν τις Αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου Διασπείροντας τις δικές τους δοξασίες υποστήριξε ότι «Είναι λογικό να υπάρχουν διαφορετικές φωνές στην Εκκλησία αλλά πρέπει να μένουν στο Εσωτερικό της Συνόδου» ξεκαθαρίζοντας πως «Δεν χρειάζεται η πίστη υπερασπιστές» αλλά βίωμα.

«Ο απλός πιστός μπερδεύεται κι έχουμε εμείς την ευθύνη. Πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι μπερδεύουμε τους πιστούς. Δεν είναι όλοι οι πιστοί στην ίδια κατάσταση για να μπορούν να καταλαβαίναν κάποια πράγματα» σημείωσε με νόημα ο κ. Γαβριήλ για να προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα λέγοντας ότι «Η Περίοδος της πανδημίας ανέδειξε πολλά θέματα τα οποία η Εκκλησία έβαζε κάτω από το χαλί» αλλά και πως κινητήριος δύναμη διαχρονικά όλων εκείνων που διαφοροποιούνται με αυτόν τον τρόπο από την Εκκλησία είναι οι προσωπικές επιδιώξεις και ο εγωισμός τονίζοντας ότι «πάντοτε το Διακύβευμα ήταν η εξουσία».

Στη συζήτηση που κινήθηκε γύρω από το θέμα της θρησκοληψίας τις πηγές αλλά και τις προεκτάσεις της στην κοινωνία, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας ξεκαθάρισε ότι.

«Δίνεται πολλές φορές στους ανθρώπους να αντιληφθούν ότι αυτός ο οποίος έχει μια θρησκόληπτη, πιο ευσεβιστική προσέγγιση είναι απόλυτα αποδεκτός από τον Θεό. Ελάτε όμως που δεν είναι έτσι!» λέγοντας με νόημα ότι «Δεν θα βγω να δημιουργήσω στρατιές ανθρώπων να υπερασπιστούν τον Χριστό μας. Από αυτό ταλαιπωρείται αυτή τη στιγμή ο πλανήτης. Από ανθρώπους που νομίζουν ότι υπερασπίζονται την πίστη τους».

Μάλιστα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας που αποκάλυψε πως τα περισσότερα από όσα πρεσβεύουν οι Κληρικοί που μέσω Κοινωνικών Δικτύων επιχειρούν να αλλοιώσουν την Διδασκαλία της Εκκλησίας, έχουν τις ρίζες τους σε τηλευαγγελιστές των Η.Π.Α και της Κορέας, τόνισε ότι «Στο αίμα των μαρτύρων η Εκκλησία εδραιώθηκε και πορεύτηκε. Και θα έρθουμε εμείς σήμερα, στην τρίτη χιλιετία, να ξεχάσουμε όλα αυτά το οποία η Εκκλησία κατάφερε να προσφέρει στην Οικουμένη μέσα από τις θυσίες, μέσα από το βίωμα των Αγίων μέσα από την πατερική της θεολογία και σκέψη για να πάμε σε ένα τηλευαγγελιστικό προϊόν;».

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ORTHODOX TV  

Visits: 14


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο