Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος: «Χρειάζεται να ξανακατηχήσουμε τον κόσμο και ειδικά τους νέους ανθρώπους» (VIDEO)


«Χρειάζεται να ξανακατηχήσουμε τον κόσμο και ειδικά τους νέους ανθρώπους» τονίζει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος στην Εκπομπή «Λυδία Λίθος» της Ορθόδοξης Εκκλησιαστικής Τηλεόρασης www.orthodoxtv.gr , και τον Δημοσιογράφο Ανδρέα Λουδάρο.

Σε μια συζήτηση που επιχείρησε να αναζητήσει την θέση της Εκκλησίας στην Κοινωνία, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος έθεσε τους δικούς του προβληματισμούς, υποστηρίζοντας πως μέσω του επαν-ευαγγελισμού αλλά και της αναβάθμισης του Κατηχητικού και Θεολογικού Λόγου της Εκκλησίας θα δρομολογηθούν οι απαραίτητες αλλαγές για τις οποίες όλοι μιλούν.

«Οι Εκκλησίες πρέπει να ξεκινήσουν μια μορφή Κατηχήσεως έναν νέο επανευαγγελισμό (…) ώστε να δώσουν το ορθό περιεχόμενο της πίστης με ένα σύγχρονο τρόπο» υποστήριξε ο πανεπιστημιακός ιεράρχης της Εκκλησίας της Ελλάδος καλώντας παράλληλα τον κόσμο της Εκκλησίας να ξεπεράσει τα στερεότυπα και τα στεγανά που κανείς δεν καταλαβαίνει ως προς τα νοήματα ώστε να δοθεί το βαθύτερο και ουσιαστικό περιεχόμενο της πίστης.

ΜΑΤΑΙΟΠΟΝΟΥΝ ΟΣΟΙ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης που πρώτος αντέδρασε για τις Δηλώσεις Τατσόπουλου κατά της Εκκλησίας υποστήριξε ότι «Ματαιοπονούν όποιοι πιστεύουν ότι με μια τακτική πολεμικής και μάλιστα λεκτικής πολεμικής, θα αποδυναμώσουν αυτό που ονομάζεται θρησκευτικό συναίσθημα και μάλιστα στον τόπο μας» υπεραμυνόμενος του θρησκευτικού συναισθήματος των πολιτών καλώντας όσους έχουν διαφορετικές προσεγγίσεις, αν μη τι άλλο να σεβαστούν τη θρησκευτική παράδοση.

Δείτε ολόκληρη τη Συνέντευξη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου στην Orthodox TV. (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)

Visits: 3


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο