Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ.κ. Νεκτάριος: Αγιότητα σημαίνει σχέση πατρότητας και υιότητας μεταξύ του Θεού και των ανθρώπων”

Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ.κ. Νεκτάριος: Αγιότητα σημαίνει σχέση πατρότητας και υιότητας μεταξύ του Θεού και των ανθρώπων"

Στον πανηγυρικό Εσπερινό της Τετάρτης 12ης Αυγούστου 2020 χοροστάτησε και μίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ.κ. Νεκτάριος, στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου στην Κέρκυρα, στα πλαίσια των λατρευτικών εκδηλώσεων για την ανάμνηση του θαύματος του Αγίου Σπυρίδωνος, διά του οποίο έσωσε το νησί στις 11 Αυγούστου 1716 από την πολιορκία των Τούρκων.

Μιλώντας προς τους πιστούς ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι Αγιότητα σημαίνει σχέση πατρότητας και υιότητας μεταξύ του Θεού και των ανθρώπων. Η συμφωνία, η διαθήκη μεταξύ Θεού και ανθρώπων είναι ανάβαση του καθενός μας προς τον Θεό. Η εορτή της Μεταμορφώσεως μας δείχνει ότι ο άνθρωπος αρπάζεται διά του νοός του προς τον ουρανό. Ο Άγιος Σπυρίδων δεν είχε περγαμηνές ανθρώπων, αλλά την απλότητα και την αποδοχή του Θεού, του ακτίστου φωτός στην ζωή του και ακτινοβολεί μέχρι και σήμερα. Όλοι μας είμαστε ετερόφωτοι. Ο Χριστός είναι ο ήλιος της δικαιοσύνης που ακτινοβολεί την αγαθότητα, την δικαιοσύνη, την ειρήνη, τα πάντα και όποιος προσλαμβάνει τον Χριστό βιώνει το καθ’ ομοίωσιν και γίνεται άγιος. Την χάρη της αγιότητας, την σφραγίδα της προσλαμβάνουμε όταν προσκυνούμε το ιερό λείψανο.

 Το προσκύνημα του Αγίου συνεχίζεται μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης 13 Αυγούστου 2020.

TAXI / Δήμου Παγγαίου Παπαλούδη Δήμου
ΤΑΧΙ 11  -  Συμβαίνει τώρα - Παπαδόπουλος Αντώνης / Γιαννιτσών
TAXI - Άγιος Χριστόφορος / Νομού Κατερίνης
taxi-thassos.gr
FAST Petaxi 6975029057

Επισκέψεις: 0

FacebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremailFacebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremailby feather
FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο