Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος & Αλμυρού κ.κ. Ιγνάτιος για covid-19: “Κανείς δεν καταδιώκει την πίστη μας “


Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος & Αλμυρού  κ.κ. Ιγνάτιος για covid-19: “Κανείς δεν καταδιώκει την πίστη μας “

Μέσα από την πανδημία αυτή να διαπαιδαγωγηθούμε στην ταπείνωση και την μετάνοια κάλεσε τους πιστούς ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος & Αλμυρού κ.κ. Ιγνάτιος.

“Είναι μια παιδαγωγία που ο Θεός μας στέλνει για να ταπεινωθούμε και να μετανοήσουμε”, τόνισε ο κ. Ιγνάτιος το απόγευμα της Παρασκευής από την Νέα Ιωνία Βόλου όπου τέλεσε τον Πανηγυρικό εσπερινό για την Κοίμηση της Θεοτόκου και πρόσθεσε πως “μας καλεί όμως ταυτόχρονα να την αντιμετωπίσουμε με σύνεση.

Αφού μια στιγμή αρκούσε για να εμφανιστεί ένας αόρατος και άγνωστος εχθρός, καταλύοντας κάθε πρόγραμμα και κάθε σχέδιο που είχαμε”.

Από τον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ.κ. Ιγνάτιος, θέλοντας να αναφερθεί στα σημερινά επιτεύγματα του ανθρώπου, σημείωσε πως “η πρόοδος της ανθρωπότητας σε θέματα Επιστήμης και Τεχνολογίας έχει φτάσει σε ένα μοναδικό και ανεπανάληπτο σημείο” και συμπλήρωσε πως “μέσα όμως από όλη αυτή την επιτυχία του ανθρώπινου μυαλού, πάντοτε υπάρχει ένας υπερφίαλος άνθρωπος που νομίζει ότι μπορεί να πάρει τη θέση του Θεού”.

Με αφορμή την προσπάθεια ορισμένων να εκμεταλλευτούν τις πρωτόγνωρες καταστάσεις που βιώνει ολόκληρη η ανθρωπότητα, αλλά και η Εκκλησία προσωπικά, ο κ. Ιγνάτιος, υπογράμμισε πως “κάποιοι επιτήδειοι διαβάλλουν την αλήθεια, ενσπείρουν το φόβο και δημιουργούν προϋποθέσεις που αλίμονο εάν παρασυρθούμε σε όσα λένε θα οδηγηθούμε σε πόνο και αρρώστια”, ενώ παράλληλα θέλοντας να απαντήσει σε όλους εκείνους που παντού γύρω τους βλέπουν συνομωσίες, ξεκαθάρισε πως “κανείς δεν καταδιώκει την πίστη μας και κανείς δεν θέλει να σταματήσει να λειτουργεί η Εκκλησία. Ένα πράγμα υπερασπιζόμαστε όλοι μαζί την υγεία και τη ζωή των ανθρώπων”.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού παίρνοντας αφορμή από την Μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε Τζαμί από τους Τούρκους, επεσήμανε πως “αν νομίζει ως κατακτητής ότι με αυτόν τον τρόπο μπορεί να επιδείξει την δύναμή του να ξέρει ότι ο ναός αυτός δεν τους ανήκει, αφού η παρουσία του Ναού εκεί καταγράφει ορθοδοξία και ταυτόχρονα Ελληνικό Πολιτισμό”.

Κλείνοντας, ο κ. Ιγνάτιος προέτρεψε τους πιστούς να παραμείνουν ενωμένοι με την Παναγία, αλλά και ενωμένοι μεταξύ τους, γιατί όπως χαρακτηριστικά ανέφερε “αυτό είναι το όπλο που μας δίνει η κοινή μας πίστη που είναι η ορθοδοξία”.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο