Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αυστρίας: “Η Εκκλησία και οι χώροι Λατρείας εξαιρούνται του lockdown στην Αυστρία – Δεν απαιτείται ούτε Διαγνωστικός Έλεγχος, μόνο η χρήση μάσκας”


«Η Εκκλησία και οι χώροι λατρείας εξαιρούνται του lockdown στην Αυστρία. Δεν απαιτείται ούτε διαγνωστικός έλεγχος, μόνο η χρήση μάσκας. Οι χώροι Λατρείας έχουν εξαιρεθεί από αυτούς τους περιορισμούς γιατί θεωρείται ως αναγκαία (σ.σ. η Εκκλησία) για την ψυχική υγεία των ανθρώπων» ανέφερε με έμφαση, αποκλειστικά και μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αυστρίας κ. Αρσένιος.

Όσον αφορά στο lockdown προς τους μη εμβολιασμένους που τέθηκε σε ισχύ στη χώρα της κεντρικής Ευρώπης.

“Η σύστασή μας είναι, εφόσον τα τεστ είναι δωρεάν στην Αυστρία, οι κληρικοί και οι πιστοί να τα κάνουν την Παρασκευή ή το Σάββατο το πρωί για να είμαστε σίγουροι ότι θα προστατέψουμε τον αδελφό. Βέβαια εκεί που είμαστε αυστηροί είναι η χρήση μάσκας” προσθέτει ο Σεβασμιώτατος και συμπληρώνει σε σχετικό ερώτημα για το ποσοστό των Ελλήνων που έχει εμβολιαστεί, “Θεωρώ ότι πρέπει να είναι κοντά στο εθνικό ποσοστό της Αυστρίας γύρω στο 65%-70%”.

Αξιοσημείωτο είναι ότι περίπου δύο εκατομμύρια μη εμβολιασμένοι πολίτες τίθενται από χθες σε εθνικό lockdown στην Αυστρία όπως προαναφέρθηκε, καθώς η χώρα προσπαθεί να μειώσει την αύξηση των κρουσμάτων. Το lockdown θα διαρκέσει αρχικά 10 ημέρες, ενώ δεν αποκλείονται ακόμη αυστηρότεροι περιορισμοί εάν η κατάσταση εξακολουθήσει να επιδεινώνεται.

Visits: 2


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο