Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργυροκάστρου κ.κ. Δημήτριος: ”Έχουμε 200 Ενορίες και μόνο 32 Ιερείς”

Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργυροκάστρου  κ.κ. Δημήτριος: ''Έχουμε 200 Ενορίες και μόνο 32 Ιερείς''

Η προσπάθεια του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και Πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστασίου από την πρώτη στιγμή της παρουσίας του στην Αλβανία, όπου βρήκε ελάχιστους, ταλαιπωρημένους και γερασμένους, Ιερείς, που με τα χρόνια εξέλειπαν, ήταν να στελεχώσει την Εκκλησία με νέους, Μορφωμένους και ενάρετους κληρικούς. Και χειροτονήθηκαν δεκάδες, ωστόσο οι ανάγκες παραμένουν ακόμη πολλές.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργυροκάστρου κ.κ. Δημήτριος, στη εις Πρεσβύτερο χειροτονία του Διακόνου π. Βίκτωρος Γιάννη στον Πανηγυρίζοντα ιστορικό και παλαιό Μητροπολιτικό Ναό Αργυροκάστρου, της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, επεσήμανε ότι “η Μητρόπολη έχει περίπου 200 Ενορίες, μεγάλες ή μικρότερες και μόνο 32 κληρικούς”!

Μάλιστα κάλεσε τους πιστούς με τα κατάλληλα προσόντα να προσέρχονται στην Ιεροσύνη, για να υπηρετήσουν το Θεό και το λαό του και να οδηγήσουν με την ίδια τη ζωή τους ψυχές στη σωτηρία.

Ο Σεβασμιώτατος, που έχει την Ποιμαντική ευθύνη των ενοριών, αγωνιά και μεριμνά για το καλύτερο, κατά το πρότυπο και λόγο του Κυρίου “ο ποιμήν ο καλός την ψυχήν αυτού τίθησιν υπέρ των προβάτων”.

Η έλλειψη ιερέων είναι μια πραγματικότητα, σε μια εποχή, που τους χρειάζεται η κοινωνία.

Η Ιερατική Διακονία, εκτός από το κύριο Λειτούργημά της, είναι μια πολύπλευρη προσφορά με Πνευματικές και Κοινωνικές προεκτάσεις.

Σύμφωνα με την Ορθοδοξία ο Ιερέας συνεχίζει την παράδοση της Χριστιανικής Διακονίας και καλείται να μαρτυρεί για την αλήθεια της πίστης του με το προσωπικό του βίωμα, αλλά και με την πνευματική του κατάρτιση.

Ο Κληρικός έχει ως απόρροια της πίστης του και μια κοινωνικότητα, που Κηρύττει, αλλά και ενσαρκώνει με τη ζωή του.

Έρχεται, όμως, αντιμέτωπος και με ένα εμπόδιο, γιατί δεν παύει να είναι άνθρωπος. Να ξεπεράσει τον άνθρωπο της πτώσης, και να γίνει αναστάσιμος άνθρωπος.

Όλοι μπορεί να είμαστε επιεικείς και ανεκτικοί για τα σφάλματα όλων, αλλά όχι και του Ιερέα, που τον θέλουμε να είναι πάνω από ανθρώπινες αδυναμίες και μικρότητες.

Η στελέχωση της Εκκλησίας, στην Αλβανία και σε οποιαδήποτε χώρα, από πρόσωπα άξια, που θα διακονήσουν το λαό του Θεού με γνησιότητα και αυταπάρνηση και θα είναι ανεπίληπτα και άξια του υψηλού υπουργήματός τους, είναι ευχή και αίτημα….

Επισκέψεις: 0

FacebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremailFacebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremailby feather
FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο