Ρωσία: Εγκρίθηκε η Τροποποίηση του Συντάγματος για Αναφορά στον Θεό


Εγκρίθηκε από την Επιτροπή της Δούμας η νομοθεσία για τροποποίηση του Συντάγματος με απόφαση του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν, η οποία προβλέπει την αναφορά του Θεού στο Ρωσικό Σύνταγμα.

“Η Ρωσική Ομοσπονδία, ενωμένη με χιλιάδες χρόνια ιστορίας, διατηρώντας τη Μνήμη των προγόνων που μας μεταδίδουν τα ιδανικά και την πίστη στο Θεό, καθώς και τη συνέχεια της Ανάπτυξης του Ρωσικού Κράτους, Αναγνωρίζει την ιστορική ενότητα του Κράτους” αναφέρει μεταξύ άλλων η Τροπολογία.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο του Ρώσου Προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, η Αναφορά του Θεού στο Ρωσικό Σύνταγμα, δεν θα αλλάξει τη Κοσμική Φύση της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Επίσης να αναφερθεί ότι ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, που άρχισε τη συγκεκριμένη διαδικασία, δήλωσε παρόλο αυτά πως η Ρωσία θα «παραμείνει Κοσμικό Κράτος» όπου κάθε πολίτης ορίζει ο ίδιος τη στάση του απέναντι στον Θεό.

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ρωσίας, Μακαριώτατος Πατριάρχης κ.κ. Κύριλλος, επέμενε μέσω Άμβωνος για ανάγκη της Αναφοράς του Θεού στο Σύνταγμα της Ρωσίας.

Ακόμη, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Μόσχας δήλωσε ότι “η Αναφορά στον Θεό δεν υπονομεύει με κανέναν τρόπο την αρχή του Κοσμικού χαρακτήρα, όπου είναι θεμελιώδες, για την Χώρα μας”.

Views: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο