Ρασοφορία των Ιεροσπουδαστών της Πατριαρχικής Σχολής Αλεξανδρείας


Με Κατάνυξη Τελέσθηκαν στην Ιερά Πατριαρχική Μονή Οσίου Σάββα Αλεξανδρείας οι Ιερές Ακολουθίες του Όρθρου και των Μεγάλων Ωρών των Χριστουγέννων, προμηνύοντας το μεγάλο γεγονός της Σαρκώσεως του Λόγου του Θεού. Στις Ιερές Ακολουθίες Χοροστάτησε η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄.

Ο παριστάμενος Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμιάθεως κ. Γερμανός, Προϊστάμενος της Ιεράς Μονής, Λιτάνευσε τα Τίμια Δώρα, τα οποία πρόσφεραν οι Μάγοι εκ της Περσίας στον Κύριό μας, όταν οδηγούμενοι από τον Αστέρα βρέθηκαν Ταπεινοί Προσκυνητές ενώπιον Του. Τα αντίγραφα των Τιμίων Δώρων προσεφέρθησαν στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας από τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίου Παύλου εκ του Αγιωνύμου Όρους, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Παρθένιο.

Στο τέλος των Ιερών Ακολουθιών Αναγνώσθηκε από τον Μακαριώτατο η Ευχή της Ρασοφορίας στους Ιεροσπουδαστές της Πατριαρχικής Σχολής Αλεξανδρείας «Μ. Αθανάσιος», ο οποίος απηύθυνε Λόγους Πατρικής Αγάπης προς αυτούς, ευχόμενος όπως τιμήσουν το Ιερό Ράσο και καταστούν Κήρυκες του Ιερού Ευαγγελίου στις Πατρίδες τους, υπό της πτέρυγες του Παλαιφάτου Πατριαρχείου, το οποίο επί αιώνες θυσιαστικώς μοχθεί για την Σπορά του Λόγου του Κυρίου σε όλη την Αφρικανική Ήπειρο.

Visits: 1


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο