Πρώτες Βοήθειες στους Αθλητικούς χώρους 3ος


Γενικά

Το Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) σας καλωσορίζει στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα  με τίτλο «Πρώτες Βοήθειες στους αθλητικούς χώρους», διάρκειας 6 διδακτικών ωρών, το οποίο θα διεξαχθεί σε πέντε αυτοδύναμους κύκλους σπουδών κατά το εαρινό εξάμηνο του 2022 καθώς και κατά το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 και θα υλοποιηθεί διά ζώσης.

Επιστημονική Υπεύθυνη του προγράμματος είναι η Ευαγγελία Κουϊδή, Καθηγήτρια Αθλητιατρικής του ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ.

Η κ. Ευαγγελία Κουιδή είναι πτυχιούχος φυσικής αγωγής, ιατρός- καρδιολόγος και Καθηγήτρια Αθλητιατρικής του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στο γνωστικό αντικείμενο της Αθλητιατρικής. Είναι Διευθύντρια του Εργαστηρίου Αθλητιατρικής του ΤΕΦΑΑ ΑΠΘ και υπεύθυνη του Ιατρείου Προληπτικού Ελέγχου Υγείας Αθλουμένων που λειτουργεί στο Εργαστήριο Αθλητιατρικής του ΤΕΦΑΑ ΑΠΘ. Έχει εξειδικευθεί στη μελέτη της «αθλητικής καρδιάς» και τη διαφοροδιάγνωσή της από παθολογικές καταστάσεις. Βασικό μέρος της ερευνητικής της δραστηριότητας αφορά την μελέτη της αθλητικής καρδιάς, την διερεύνηση των προσαρμογών που επέρχονται από την άσκηση και την διαφοροδιάγνωση από την παθολογία. Είναι συντονίστρια της ΟΜ.Ε.Α. του ΤΕΦΑΑ ΑΠΘ (2016-σήμερα) και Διευθύντρια του ΠΜΣ «Aνθρώπινη απόδοση» του ΤΕΦΑΑ ΑΠΘ (2018-σήμερα). Έχει δημοσιεύσει 160 επιστημονικές μελέτες σε αναγνωρισμένα επιστημονικά περιοδικά, από τις οποίες 106 σε ξενόγλωσσα, με 3497 αναφορές στο έργο της από άλλους ερευνητές (Scopus h index = 31). Είναι κριτής διεθνών επιστημονικών περιοδικών και διεθνών ερευνητικών προγραμμάτων. Είναι ιδρυτικό μέλος των Ευρωπαϊκών Επιστημονικών Εταιρειών Θεραπευτικής άσκησης σε καρδιοπαθείς (EACPR) και νεφροπαθείς (EUREORECKD). Συμμετέχει σε μεγάλο αριθμό ερευνητικών προγραμμάτων, από τα οποία τρία ευρωπαϊκά αφορούν τις επιδράσεις της άσκησης σε διάφορα συστήματα. Για τη ερευνητική της δραστηριότητα στο επιστημονικό πεδίο των θεραπευτικών εφαρμογών της Άσκησης, τιμήθηκε δύο φορές από το ΑΠΘ και οκτώ φορές από διεθνείς επιστημονικούς φορείς.

Στο πρόγραμμα διδάσκουν:

 • Νικόλαος Κουτλιάνος:
  Ο κ. Νικόλαος Κουτλιάνος είναι πτυχιούχος φυσικής αγωγής, ιατρός και Αναπληρωτής Καθηγητής Αξιολόγησης Σωματικής Υγείας Αθλουμένων στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Είναι μέλος του Εργαστηρίου Αθλητιατρικής του ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ με κύρια ερευνητικά ενδιαφέροντα τον προασκησιακό έλεγχο υγείας, την πρόληψη αιφνιδίου καρδιακού θανάτου αθλουμένων,,την κλινική εργοφυσιολογία αθλουμένων και ασθενών με χρόνιες παθήσεις, διαταραχές υγείας αθλουμένων, ασκησιογενείς προσαρμογές κυκλοφορικού, αναπνευστικού και αυτόνομου νευρικού συστήματος, εργογόνα βοηθήματα και doping.
 • Μαρία Ανυφαντή:
  Η κ. Μαρία Ανυφαντή είναι καρδιολόγος, ακαδημαϊκή υπότροφος του ΑΠΘ και επιστημονική συνεργάτις του Εργαστηρίου Αθλητιατρικής του ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ. Συμμετέχει στη διδασκαλία των μαθημάτων «Αθλητική Καρδιολογία», «Εφαρμοσμένη Αθλητιατρική» και «Διαταραχές υγείας αθλητών και πρώτες βοήθειες» του προπτυχιακού κύκλου σπουδών του ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ επί σειρά ετών.

Έναρξη προγράμματος: 25/06/2022. Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια του προγράμματος θα πραγματοποιηθούν πέντε (5) αυτοδύναμοι κύκλοι οι οποίοι θα είναι επαναλαμβανόμενοι κύκλοι των 2 ημερών:

 • 1ος κύκλος 25-26/06/2022
 • 2ος κύκλος 27-28/08/2022
 • 3ος κύκλος 22-23/10/2022
 • 4ος κύκλος 18-19/02/2023
 • 5ος κύκλος 29-30/04/2023
 • Λήξη προγράμματος: 30/04/2023

Αιτήσεις

Οι ενδιαφερόμενες/οι υποβάλλουν αίτηση ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του Κέντρου Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης του ΑΠΘ.

Η Αίτηση πρέπει να συνοδεύεται από τα ακόλουθα δικαιολογητικά, τα οποία μπορούν να αποστείλουν εναλλακτικά στο e-mail: koutlian@phed.auth.gr

 • Σύντομο βιογραφικό στην ελληνική γλώσσα
 • Τίτλοι σπουδών – Διπλώματα.
 • Αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας

Σε περίπτωση που δε συγκεντρωθεί ο ελάχιστος απαιτούμενος αριθμός επιμορφούμενων, το ΚΕΔΙΒΙΜ διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής της ημερομηνίας έναρξης του προγράμματος ή και ακύρωσής του.

Όροι παρακολούθησης προγραμμάτων

Εμφάνιση περισσότερων

Στόχος του προγράμματος Αναγκαιότητα προγράμματος Μαθησιακά Αποτελέσματα Σε ποιους απευθύνεται Κριτήρια επιλογής Μέθοδος Υλοποίησης Πρόγραμμα Σπουδών Εκπαιδευτικό Υλικό / Παροχές Υποχρεώσεις Επικοινωνία Κανονισμός Σπουδών ΚΕΔΙΒΙΜ ΑΠΘ

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Το κόστος συμμετοχής είναι 30€.

Εφόσον συμπληρωθεί ο απαραίτητος αριθμός αιτήσεων για την διεξαγωγή του προγράμματος θα σταλούν ενημέρωση και οδηγίες για την κατάθεση των διδάκτρων.

Περισσότερες πληροφορίες:

ΚΕΔΙΒΙΜ ΑΠΘ

Μητρώα

Ενδοεταιρική Επιμόρφωση

Αξιολόγηση – Διασφάλιση Ποιότητας

Λογότυπα

Facebook Twitter Instagram Linkedin

ΧΡΗΣΙΜΑ

FAQ

Εκπτωτική Πολιτική

Σύνδεσμοι

Κανονισμός Διαχείρισης Παραπόνων

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τμήμα Διοικητικής Υποστήριξης ΚΕΔΙΒΙΜ ΑΠΘ

Τηλέφωνα: +30 2310 99 67 -82, -88, -83, -81

E-mail: kedivim@auth.gr

Επισκέψεις: 13


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο