Πρώην Υποδιευθυντής Τράπεζας Χειροτονήθηκε Κληρικός από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και Πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιο


Όταν εγκαταστάθηκε στην Αλβανία ως Προκαθήμενος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Αλβανίας ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Αναστάσιος, εκτός από την ερείπια ναών και Μοναστηριών, βρήκε και ελάχιστους Ιερείς, όλοι τους σχεδόν Γέροντες, που κουβαλούσαν στην πλάτη τα μαρτύρια του Αθεϊσμού και στην ψυχή τους τη μαρτυρία του διωγμού. 

Ξεκίνησε από την πρώτη στιγμή έναν αγώνα για εξεύρεση κατάλληλων προς Ιεροσύνη προσώπων, Νεαρών ατόμων κατά κύριο λόγο, και αφού Επιμορφώθηκαν, Χειροτονήθηκαν Κληρικοί. 

Έτσι υπήρξαν δεκάδες Χειροτονίες, ωστόσο οι ελλείψεις παραμένουν, αλλά ο Θεός «στρατολογεί» ανθρώπους, μέσω του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Αναστασίου, ο οποίος έχει δημιουργήσει μια προχωρημένη Εκπαιδευτική Ιερατική υποδομή στην Αλβανία, για να υπηρετήσουν το λαό Του. 

Έτσι χειροτόνησε σε Ιερέα το Διάκονο π. Αναστάσιο Μαμάγι από την Αυλώνα, ο οποίος όταν επισκέφτηκε την Πόλη ως Πατριαρχικός Έξαρχος το 1991, ήταν ανάμεσα στα παιδάκια, που τον είχαν υποδεχθεί. 

Ανατράφηκε μέσα στο πνευματικό κλίμα της Μητρόπολης Μπερατίου, υπήρξε και Κατηχητής, Σπούδασε οικονομικά, Διετέλεσε και Υποδιευθυντής Τράπεζας, αλλά τελικά τον κέρδισε η γοητεία του Θεού. 

Στη Χειροτονία του, που ήταν ένα χαρμόσυνο γεγονός, παρέστησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μπερατίου κ. Ιγνάτιος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελμπασάν κ. Αντώνιος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αμαντείας κ. Ναθαναήλ και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Βίλιδος κ. Άστιος. 

Στο Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως Τιράνων κατέκλυσαν συγγενείς και φίλοι του από την Αυλώνα, αλλά και από το Μπεράτι. 

Το θαυμαστό στην πορεία του Νεοχειροτονηθέντος π. Αναστασίου ήταν ότι από την πρώτη στιγμή, που σήκωσε την άγκυρα της πίστης, έπλεε με κατεύθυνση το λιμάνι του προορισμού του. 

Τα σήματα από τα κοσμικά λιμάνια τα περιφρόνησε. Έτσι θα πράξει και από εδώ και στο εξής ως Ιερέας. 

Με προσηλωμένο το βλέμμα της ψυχής του και του σώματός του στο μεγάλο σκοπό του. 

Και δεν είναι διατεθειμένος να το αποσύρει ούτε λεπτό. 

Κάθε χειροτονία στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας αποτελεί μια ενατένιση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Αναστασίου προς το μέλλον της, που προδιαγράφεται φωτεινό, αφού ο ίδιος έβαλε γερά τα θεμέλια για μια τέτοια προοπτική. 

Και δημιουργεί ασταμάτητα το ζήλο οι Ορθόδοξοι να προχωρούν μπροστά και μόνο μπροστά και οι Εκδηλώσεις τους να ξεδιπλώνονται μέσα στο φως των Χριστιανικών ιδανικών. 

Κάθε ημέρα, συνεχίζεται μια πορεία, που τους φέρνει πιο κοντά σ’ αυτό, έχοντας στο πλευρό τους άξιους εργάτες του Ευαγγελίου. 

Αλλά κάθε χειροτονία είναι και μια ανανέωση του ενθουσιασμού ότι ο Θεός είναι  παρόν και τοπικά και τροπικά και χρονικά. Αυτό το αίσθημα οι πιστοί στην Αλβανία το βιώνουν έντονα. 

Ευχή και Προσευχή όλων και ο Νέος Ιερέας να εξαγιάζεται συνεχώς, να ενώνεται με τον αγαπημένο της καρδιάς του, τον Κύριο, και να ενσαρκώνει τον τύπο του πιστού οικονόμου, στον οποίο ταιριάζει η χάρη της Ιεροσύνης.

Πηγή: https://www.romfea.gr/ekklisies-ts/ekklisia-albanias/32450-proin-upodieuthuntis-trapezas-xeirotonithike-klirikos-apo-ton-albanias-anastasio

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο