Πρόστιμα στις Εκκλησίες ανοχή στις πορείες


Η λογική των αντιθέσεων στο θέμα της τήρησης των Μέτρων κατά της Πανδημίας συνεχίζεται όπως όλα δείχνουν.

Το απόγευμα της Δευτέρας περίπου 5.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν προκειμένου να διαδηλώσουν στην Πλατεία Συντάγματος για τα Αιτήματα του αρχιτρομοκράτη της 17 Νοέμβρη, Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος πραγματοποιεί Απεργία πείνας στο Νοσοκομείο της Λαμίας.

Και ο απλός πολίτης εύλογα θα αναρωτηθεί.

Πως εν μέσω αυστηρών Περιοριστικών Μέτρων όλοι αυτοί ξεχύθηκαν στους δρόμους;

Όλοι αυτοί δεν θέτουν σε κίνδυνο τη Δημόσια Υγεία;

Κατά τη διάρκεια της Πανδημίας έχει παρατηρηθεί μεγάλη ανοχή στις συγκεντρώσεις συγκεκριμένων ομάδων. Αρκεί να θυμηθούμε αυτές της Πρωτομαγιάς του 2020, αυτή έξω από τον Άρειο Πάγο την ημέρα που βγήκε η Απόφαση για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, τις συγκεντρώσεις για το Πολυτεχνείο, τις συγκεντρώσεις που πραγματοποίησαν πριν λίγες ημέρες φοιτητές σε όλη τη χώρα σχετικά με τον Νόμο για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Πάντως η ίδια ανοχή δεν φαίνεται να επικρατεί για τις Εκκλησίες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα σε Ναό της Αρκαδίας όπου, σύμφωνα με τα Τοπικά Μέσα, επιβλήθηκαν πρόστιμα στον Ιερέα και σε πιστούς για την παραβίαση των μέτρων, καθώς ο Νομός βρίσκεται από το πρωί της Παρασκευής σε καθεστώς πολύ υψηλού κινδύνου και οι ιερές ακολουθίες τελούνται Κεκλεισμένων των Θυρών.

Σε καμία περίπτωση δεν προτρέπουμε τους πιστούς να μην τηρούν τα Μέτρα, αλλά η λογική των δύο μέτρων και δύο σταθμών που ακολουθείται από την αρχή της Πανδημίας έναντι της Εκκλησίας γεννά εύλογα ερωτήματα. Κάποιος επιτέλους θα πρέπει να απαντήσει σε όλα αυτά. Γιατί πρόστιμα στις Εκκλησίες και ανοχή στις πορείες λοιπόν;

Επισκέψεις: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο