Πρόεδρος ΙΣΚΕ στο OPE.GR: «Τι ψυχή θα παραδώσεις αν παρασύρεις έστω κι έναν στο θάνατο;» (VIDEO)


«Οι κληρικοί να ασχολούνται με το πνευματικό τους έργο και να αφήσουν τα ιατρικά θέματα στους ιατρούς», αναφέρει με έμφαση και αποκλειστικά ο Πρόεδρος του ΙΣΚΕ π. Γεώργιος Σελλής στο Πρακτορείο «Ορθοδοξία» (OPE.GR.) και στο δημοσιογράφο Αντώνη Μακατούνη.

Με αφορμή την τελευταία εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου προς την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τις Ιερές Μητροπόλεις σχετικά με τα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό, ο π. Γεώργιος τόνισε, «Εμείς από την πρώτη στιγμή συνταχθήκαμε με τα μέτρα της Ιεράς Συνόδου και του Κράτους, γιατί γνωρίζουμε ότι αφού υπάρχει το εμβόλιο και δεν το κάνουν οι άνθρωποι είναι αυτοκτονία».

Στις φωνές αντιεμβολιαστών απαντά με ξεκάθαρο τρόπο και χωρίς περιστροφές: «Τι ψυχή θα παραδώσεις αν παρασύρεις έστω κι έναν στο θάνατο; Οι άνθρωποι έχουν χάσει τη λογική τους».

Ακούστε το σχετικό απόσπασμα:

Υπενθυμίζεται ότι με Εγκύκλιο Σημείωμα προς την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τις Ιερές Μητροπόλεις, το οποίο αφορούσε τα μέτρα προστασίας κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού, η Ιερά Σύνοδος προέτρεψε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί να το πράξουν. Ακόμη έκανε έκκληση προς τους πιστούς να τηρούν τα μέτρα και όσοι δεν είναι εμβολιασμένοι να κάνουν τεστ πριν την προσέλευση τους στους Ναούς.

«Υπενθυμίζομεν υμίν και την υποχρέωσιν των κατά τόπους Εκκλησιαστικών Συμβουλίων και Ηγουμενοσυμβουλίων διά τον έλεγχον τηρήσεως των μέτρων εν τοις Ιερούς Ναούς και ταις Ιεραις Μοναίς αντιστοίχως», καταλήγει η Εγκύκλιος.

Αναλυτικά, η Εγκύκλιος ανέφερε τα εξής:

Εκ Συνοδικής Αποφάσεως, ληφθείσης εν τη Συνεδρία της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της 3ης μηνός Νοεμβρίου ε.έ., και εξ αφορμής της εξάρσεως των κρουσμάτων του κορωνοϊού, γνωρίζομεν υμίν ότι η Ιερά Σύνοδος, εν τη ρηθείση Συνεδρία Aυτής, απεφάσισεν όπως, εις επίμετρον των σχετικών Έγκυκλίων Aυτής, απευθύνη υμίν έκκλησιν, και δι’ υμών παντί τω Κλήρω, τοίς Μοναχικούς Τάγμασι και τώ ευλαβεί Λαώ, ώστε κατά την προσέλευσιν είς τούς Ιερούς Ναούς και τάς Ιεράς Μονάς να τηρώνται επακριβώς άπαντα τα μέτρα προστασίας διά την αποφυγήν έξαπλώσεως του κορωνοϊού, προτρέπουσα πατρικώς διά την πραγματοποίησιν τού υποδεδειγμένου υπό της ιατρικής κοινότητος, ώς ουσιαστικού μέτρου προστασίας κατά της πανδημίας, εμβολιασμού, ως και την διενέργειαν, υπό τών μή εμβολιασθέντων εισέτι, διαγνωστικών ελέγχων (rapid test ή μοριακού).

Ωσαύτως, υπενθυμίζομεν την υποχρέωσιν διενεργείας, ιδία δαπάνη, δύο διαγνωστικών ελέγχων (rapid test ή μοριακού) εβδομαδιαίως, υπό πάντων των διακονούντων εν τοις Ιερούς Ναούς (Κληρικών, Ιεροψαλτών, Νεωκόρων κ.λπ. εργαζομένων), οίτινες δεν έχουν προβή εις εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού, ως και υπο βολής των αποτελεσμάτων αυτών τη οικεία Εκκλησιαστική Αρχή, εν τώ πλαισίω της τηρήσεως των προβλεπομένων υγειονομικών μέτρων.

Εν κατακλείδι, υπενθυμίζομεν υμίν και την υποχρέωσιν τών κατά τόπους Εκκλησιαστικών Συμβουλίων και Ηγουμενοσυμβου λίων διά τον έλεγχον τηρήσεως των μέτρων εν τοίς Ιερούς Ναούς και ταϊς Ιεραϊς Μοναίς αντιστοίχως.

Δείτε παρακάτω την Εγκύλκιο

Views: 1


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο