Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Θρησκεία, Γεωπολιτική και Διεθνής Ασφάλεια


Είναι γεγονός ότι η Θρησκεία κατά τις τελευταίες δεκαετίες επανεμφανίζεται με τρόπο δυναμικό στις Δυτικές Κοινωνίες, διεκδικώντας ένα κεντρικό Ρόλο στη Διεθνή δημόσια σφαίρα. Η δημιουργία ενός πιο Σύνθετου Μωσαϊκού Θρησκειών στον Σύγχρονο Δημόσιο χώρο, οφείλεται μεταξύ άλλων στα αλλεπάλληλα Μεταναστευτικά ρεύματα που σφραγίζουν τον 21ο Αιώνα.
Η Θρησκεία συνυφαίνεται Διεθνώς με Πολιτικούς, Κοινωνικούς και οικονομικούς θεσμούς, συμβάλλει στη Διαμόρφωση της Σύγχρονης Πολυπολιτισμικής Κοινωνίας και ταυτόχρονα συνδέεται με κοινωνικές εντάσεις και φαινόμενα βίας. Η νέα αυτή πραγματικότητα καθιστά επιτακτική την ανάγκη μιας Διεπιστημονικής και εκ βάθους Μελέτης του Ρόλου της Θρησκείας στο Σύγχρονο Πολιτικό και Κοινωνικό γίγνεσθαι και της Συμβολής της στην Παγκόσμια σταθερότητα και Ειρήνη.
Το ΠΜΣ Θρησκεία Γεωπολιτική και Διεθνής Ασφάλεια είναι καινοτόμο και μοναδικό στο είδος του στην Ελλάδα. Καλύπτει την ανάγκη μιας Διεπιστημονικής προσέγγισης της πολυεπίπεδης σχέσης μεταξύ της Θρησκείας και της Πολιτικής και του Ρόλος που μπορεί να διαδραματίσει στη διατήρηση της Διεθνούς Ασφαλείας και της Ειρήνης.
Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του ΠΜΣ αποτελεί η προσέγγιση και κατανόηση του Ρόλου της Θρησκευτικής και Πολιτισμικής Ετερότητας στο πλαίσιο της Διοίκησης και της διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού στα ποικίλα Κοινωνικοπολιτικά περιβάλλοντα στα οποία το Ισλάμ κατέχει κυρίαρχη θέση.

Περισσότερες πληροφορίες στο site του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Επισκέψεις: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο