Προσφυγή 4 Δικηγόρων κατά των Μέτρων που ελήφθησαν για τις Εκκλησίες

Προσφυγή 4 Δικηγόρων κατά των Μέτρων που ελήφθησαν για τις Εκκλησίες

Τέσσερις Πολίτες προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας να Ακυρωθεί ως Αντισυνταγματική και παράνομη η Κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία Πανελλαδικά απαγορεύθηκαν προσωρινά οι Λειτουργίες και οι Ιεροπραξίες στις Εκκλησίες και τους άλλους Θρησκευτικούς χώρους Λατρείας για λόγους Προστασίας από την Πανδημία του Κορωνοϊού.

Ειδικότερα, στο ΣτΕ προσέφυγαν δυο Άνδρες και δύο Γυναίκες Δικηγόροι οι οποίοι κατέθεσαν Αίτηση Ακύρωσης και Αίτηση Αναστολής.

Υποστηρίζουν ότι το Μέτρο της προσωρινής Απαγόρευσης Τέλεσης κάθε είδους Λειτουργιών, κ.λπ. έρχεται σε ευθεία σύγκρουση με τα Άρθρα 3, 13 και 25 του Συντάγματος.

Σύμφωνα με τους 4 Δικηγόρους μόνο η Ιερά Σύνοδος έχει Δικαίωμα να Αποφασίσει για το ζήτημα της Τέλεσης της Θείας Λειτουργίας που είναι ο πυρήνας του Δικαιώματος της Θρησκευτικής Ελευθερίας.

Ακόμη, επισημαίνουν ότι Παραβιάζεται το Άρθρο 13 του Συντάγματος, το οποίο στο πλαίσιο των Ατομικών και Κοινωνικών Δικαιωμάτων των Πολιτών υπογραμμίζει ότι η Ελευθερία της Θρησκευτικής Συνείδησης είναι απαραβίαστη και η απόλαυση των Ατομικών και Πολιτικών Δικαιωμάτων δεν εξαρτάται από τις Θρησκευτικές πεποιθήσεις του καθενός.

Η Αίτηση θα συζητηθεί στις 5 Μαΐου 2020.

Επισκέψεις: 0

FacebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremailFacebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremailby feather
FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο