ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΜΑΡΤΙΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΟΡΦΥΡΑ


Τιμή πακέτου από 40€ Τελική τιμή 31€

Του Χριστού ή του κόσμου τούτου;

Είναι η Εκκλησία μία ακόμη θρησκεία;…

Μετάφραση: Θάνος B. ΚιοσόγλουΕισαγωγή: π. Σπυρίδων Βασιλάκος Επίμετρo: Θανάσης Ν. Παπαθανασίου […]

“Ο Ιερέας ή ο Διάκονος που έκαναν την ανάγνωση δεν έπαιζαν κανέναν ρόλο∙ απλώς δάνειζαν τη φωνή τους. Και πόσες φορές έχουμε ακούσει ανθρώπους να μεταφέρουν το μήνυμα της αλήθειας όσο ανάξιοι κι αν ήταν αυτού του μηνύματος;

Γιατί, λοιπόν, να μην πάρουμε μια απόφαση, όσο τρομακτική κι αν ακούγεται, αλλά όμως αληθινή; Γιατί να μην αποφασίσουμε ότι σ’ εσάς (στο εκκλησίασμα στο οποίο μιλούσα) δεν θα διαβαστεί κανένα Αποστολικό ούτε Ευαγγελικό Ανάγνωσμα, δεν θα γίνει κανένα κήρυγμα, ούτε καν θα απαγγελθεί η Κυριακή Προσευχή;

”Ο Εαυτός μας και ο ΆλλοςΑνθολόγηση και επιμέλεια κειμένων: Μαρία Φαφαλιού Μετάφραση: Κατερίνα Περετζή – Μαρία Φαφαλιού[…]

Eίτε αναλογιζόμαστε τον Θεό και τη σχέση μας μαζί Του, είτε σκεφτόμαστε τον εαυτό μας και τη σχέση μας με τους γύρω, ο όρος που έρχεται στον νου είναι η λέξη ‘Συνάντηση’.

Η Συνάντηση δεν ορίζεται μόνο από το γεγονός ότι δύο πρόσωπα βρίσκονται στον ίδιο χώρο, έρχονται σε επαφή, προσπερνούν το ένα το άλλο.

Η Συνάντηση είναι κάτι πολύ πιο σημαντικό. Αν δεν καταλάβουμε τι ακριβώς είναι μια Συνάντηση, τότε χάνουμε τη δυνατότητα να βιώσουμε μια βαθιά,υπεύθυνη και επομένως επικίνδυνη σχέση ανάμεσά μας και με τον Θεό.

Όταν σκέφτομαι την πράξη της Δημιουργίας, τη βλέπω σαν μια υπέροχη Συνάντηση”.

Η Εκκλησία είναι Μία· Στοχασμοί για την Εκκλησία,τους χριστιανούς και τον κόσμο Μετάφραση, Πρόλογος: Νικόλαος Ασπρούλης

Εισαγωγή: Σταύρος Γιαγκάζογλου[..]

Η Βασιλεία του Θεού βρίσκεται εκεί, είμαστε κατά κάποιο τρόπο μέσα σε αυτήν, λειτουργεί μέσα μας, αλλά θα πρέπει να προστατευθεί, να διατηρηθεί, και τελικά να σωθεί με μία πράξη αποφασιστικότητας. Μπορούμε να το πετύχουμε αυτό μόνοι μας ή όχι;

Μπορούμε επίσης να πούμε ότι ανήκουμε στην Εκκλησία του Χριστού, ότι είμαστε μαθητές Του, ότι οι άνθρωποι που μας συναντούν και μας κοιτάζουν θα πρέπει να αναγνωρίσουν τον Χριστό ή ίσως μία αχνή εικόνα του Χριστού, αλλά σε κάθε περίπτωση μία αχνή εικόνα του Χριστού μέσα μας.Και αν δεν το κάνουμε, τότε προδίδουμε τη Βασιλεία και προδίδουμε τον ίδιο τον Χριστό. Και τούτο καθώς δεν δίνουμε τη δέουσα σημασία στον υπέρτης σωτηρίας μας θάνατό Του, επειδή έγινε άνθρωπος για να μας σώσει, έζησε για να μας πείσει, να διακηρύξει και να αποκαλύψει έναν τρόπο ζωήςπεθαίνοντας υπέρ ημών, για χάρη μας, προσπαθώντας να μας πείσει ότι τίποτε δεν είναι ασήμαντο για τον Θεό, ότι θα κάνει τα πάντα προκειμένου να μαςσώσει”.

Δώρο Ο δικός μας Παΐσιος Αντώνη Μακατούνη-Κώστα Παππά

Οι Άγιοι και οι Αγίες της Εκκλησίας μας δεν είναι «μεταφυσικά όντα».

Υπήρξαν άνθρωποι, άντρες και γυναίκες που με την Αγιότητα του βίου τους ενέπνευσαν όσο ζούσαν τα πνευματικά τους παιδιά και τους άλλους ανθρώπους που βρέθηκαν κοντά τους.

Μια τέτοια μορφή είναι και ο όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης.Στο παρόν βιβλίο άνθρωποι που τον γνώρισαν στην καθημερινότητά του μιλούν για συγκεκριμένα στιγμιότυπα της ζωής του, στα οποία η Θεία Χάρη ήταν πάντοτε παρούσα, σε ένα αστείο, ένα «πείραγμα», μία συζήτηση, ακόμη και στη δύσκολη ώρα του πόνου.

Μέσα από μία Δημοσιογραφική Έρευνα, που κράτησε σχεδόν έναν ολόκληρο χρόνο, έγινε προσπάθεια να αποδοθούν πτυχές της προσωπικότητας του Αγίου και να καταγραφούν άγνωστα περιστατικά για τον γέροντα που άφησε ανεξίτηλα χαραγμένο το εγκόσμιο «πέρασμά» του στη μνήμη και στις ψυχές εκατομμυρίων ανθρώπων.

Συμμετέχουν οι:

• Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος

• Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ

• π. Φιλόθεος Θεοδωρόπουλος

• π. Νεκτάριος Κιούλος

• Γεώργιος Μπλάτζας

• Γεώργιος Αρβανίτης

• Κωνσταντίνος Ξενόπουλος

________________

Για περισσότερες πληροφορίες:

Εκδόσεις Πορφύρα-Ακρίτας-Πρώτη Ύλη

Για τηλεφωνικές Παραγγελίες: (+30) 213 0291224

Αγ. Όρους 34

Τ.Κ 10447 Αθήνα

SITE E-shop: https://www.porphyrabooks.gr

E-mail: info@porphyrabooks.gr

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο