ΠΟΥ: Η απειλή από την Μετάλλαξη “Όμικρον” παραμένει υψηλή στην Ανατολική Ευρώπη

ΠΟΥ: Η απειλή από την Μετάλλαξη “Όμικρον” παραμένει υψηλή στην Ανατολική Ευρώπη

Ένα νέο κύμα μολύνσεων από την μετάλλαξη “Όμικρον” του κορωνοϊού κατευθύνεται προς την ανατολική Ευρώπη, ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) καλώντας τις αρχές να βελτιώσουν τις εκστρατείες εμβολιασμού και άλλα μέτρα.

Κατά τις δύο τελευταίες Εβδομάδες έχει υπερδιπλασιαστεί ο αριθμός των κρουσμάτων στην Αρμενία, το Αζερμπαϊτζάν, τη Λευκορωσία, τη Γεωργία, τη Ρωσία και την Ουκρανία, όπως αναφέρει σε Ανακοίνωσή του ο Χανς Κλούγκε, Περιφερειακός Διευθυντής Ευρώπης του ΠΟΥ.

Οι δηλώσεις του πραγματοποιούνται σε μια περίοδο κατά την οποία πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, ανάμεσά τους η Δημοκρατία της Τσεχίας και η Πολωνία, έχουν αφήσει να εννοηθεί ότι θα χαλαρώσουν τον επόμενο μήνα τους περιορισμούς για την πανδημία αν ο ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων συνεχίσει να μειώνεται.

Ο ΠΟΥ, ωστόσο, τόνισε τη συνεχιζόμενη αναγκαιότητα για την ύπαρξη μέτρων όπως η διενέργεια rapid tests και η χρήση μάσκας λέγοντας ότι πάνω από 165 εκατομμύρια κρούσματα Κορωνοϊού έχουν μέχρι στιγμής καταγραφεί στην Περιοχή της Ευρώπης που καλύπτει ο ΠΟΥ με 25.000 θανάτους να έχουν αναφερθεί την περασμένη Εβδομάδα.

“Αντιμέτωποι με το κύμα της Ομικρον και με τη Δέλτα να εξακολουθεί να κυκλοφορεί ευρέως στα ανατολικά, αυτή η ανησυχητική κατάσταση δεν αποτελεί την κατάλληλη στιγμή για την άρση μέτρων που γνωρίζουμε ότι λειτουργούν για τη μείωση της εξάπλωσης της κόβιντ”, σημείωσε ο Κλούγκε.

Ο ίδιος έκανε έκκληση προς τις Κυβερνήσεις να διερευνήσουν τους λόγους για τα κατά τόπους χαμηλά εμβολιαστικά ποσοστά.

Λιγότεροι από το 40% των Πολιτών άνω των 60 Ετών στη Βοσνία Ερζεγοβίνη, τη Βουλγαρία, το Κιργιστάν, την Ουκρανία και το Ουζμπεκιστάν έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους κατά του κορονοϊού, ανέφερε ο Κλούγκε.

Επισκέψεις: 1

FacebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremailFacebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremailby feather
FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο