Πολύτιμα εφόδια έδωσε το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως (Ι.Π.Ε.) σε χιλιάδες Κληρικούς Πατέρες και Λαϊκά Στελέχη της Εκκλησίας


Επιμόρφωση, γνώση, Παιδεία και εμπειρία. Αυτά τα εφόδια πρόσφερε από τον Φεβρουάριο του 2018 μέχρι σήμερα σε χιλιάδες Κληρικούς Πατέρες Μοναχούς, Μοναχές και Λαϊκά Στελέχη της Εκκλησίας, Φοιτητές, Άνεργους και Συνταξιούχους το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Εφόδια για να μπορέσουν να σταθούν με όπλο τη γνώση στην συνέχεια της πορείας τους στην κοινωνία και να μπορέσουν να έχουν τις βάσεις να ανταπεξέλθουν στις σύγχρονες προκλήσεις.

Ο απολογισμός της πράξης “Ανάπτυξη Ικανοτήτων Ανθρώπινου Δυναμικού σε Υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας με έμφαση στις Δομές της Εκκλησίας”, που έθεσε σε εφαρμογή το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως (ΙΠΕ) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής από τον Φεβρουάριο του 2018 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2021, ήταν κάτι περισσότερο από θετικός.

Στην εν λόγω πράξη που ανέλαβε να φέρει εις πέρας το ΙΠΕ, οι αριθμοί είναι εντυπωσιακοί. Καταγράφηκαν 6.808 συμμετοχές και παραδόθηκαν 7.308 ώρες Διδασκαλίας. Επιπλέον οι συμμετέχοντες των Προγραμμάτων παρέδωσαν 4.800 Αξιολογήσεις για το Ι.Π.Ε. και τα Προγράμματα Επιμόρφωσης που ανέπτυξε τα τελευταία μόλις τρία χρόνια.

Το ΙΠΕ είναι ένας πολυσχιδής Φορέας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Αρμόδιος για τη Δια Βίου Εκπαίδευση, κατάρτιση και Ποιμαντική Επιμόρφωση των Κληρικών, Μοναχών, Μοναζουσών, των Εκκλησιαστικών Υπαλλήλων και των λοιπών Στελεχών των Εκκλησιαστικών Δομών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η παρεχόμενη Επιμόρφωση από το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως μοριοδοτείται, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα για τους Υπαλλήλους του Δημόσιου Τομέα.

Η σπουδαία αυτή Δράση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της Πράξης: «Ανάπτυξη Ικανοτήτων Ανθρώπινου Δυναμικού σε Υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας με Έμφαση στις Δομές της Εκκλησίας» (MIS 5004190) στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση», και Συγχρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από Εθνικούς πόρους με Προϋπολογισμό 600.000 ευρώ.

Η Πράξη είχε ως στόχο να βελτιώσει και να ενισχύσει τις δεξιότητες του Ανθρωπίνου Δυναμικού (Κληρικοί, Λαϊκά Στελέχη, Συνεργάτες και Εθελοντές) που υποστηρίζει το Κοινωνικοπρονοιακό Έργο της Εκκλησίας, προκειμένου να ανταποκριθεί με επάρκεια και ποιότητα στο δύσκολο Έργο της αντιμετώπισης των πολυδιάστατων προβλημάτων που αναδύονται στη σημερινή κοινωνία.

Τα Επιμορφωτικά Προγράμματα του ΙΠΕ που περιλαμβανόταν στην Πράξη ήταν 10 και η διάρκεια του καθενός ήταν 28 ώρες.

Αφορούσαν μεταξύ άλλων στην Διαχείριση προβλημάτων στον οικογενειακό Βίο, στην Κοινωνικοπρονοιακή Εκκλησιαστική υποστήριξη, καθώς και στην παρέμβαση σε προβλήματα Γάμου και Οικογένειας.

Όλοι οι Θεματικοί Τίτλοι των Επιμορφωτικών Προγραμμάτων Πιστοποιήθηκαν σύμφωνα με το «Σύστημα Πιστοποίησης της Επιμόρφωσης» που αφορά τους Υπαλλήλους του Δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ. και των Ο.Τ.Α., από την Κεντρική Επιτροπή Πιστοποίησης (ΚΕΠ) του Δημόσιου Τομέα.

Οι Κληρικοί και οι Δημόσιοι Υπάλληλοι μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας Πιστοποιήσεως έλαβαν Βεβαίωση Πιστοποιημένης Επιμόρφωσης σύμφωνα με το «Σύστημα Πιστοποίησης της Επιμόρφωσης» του Δημόσιου Τομέα.

Στα Επιμορφωτικά Προγράμματα Δίδαξαν 172 Εκπαιδευτές από το Μητρώο Εκπαιδευτών του Ι.Π.Ε. με υψηλά Ακαδημαϊκά προσόντα, γνώση του αντικειμένου στις εκάστοτε θεματικές Ενότητες και αποδεδειγμένη εμπειρία στην τυπική και στην Μη τυπική Εκπαίδευση και Κατάρτιση.

Η μεθοδολογία υλοποίησης στηρίχθηκε στις αρχές Εκπαίδευσης Ενηλίκων με έμφαση στις συμμετοχικές μεθόδους Διδασκαλίας.

Για την υποστήριξη της Εκπαιδευτικής διαδικασίας αναπτύχθηκε κατάλληλο Εκπαιδευτικό Υλικό στο πλαίσιο της Πράξης.

Οι Συμμετέχοντες στα Επιμορφωτικά Προγράμματα ήταν κατά κύριο λόγο Κληρικοί, Μοναχοί, Μοναχές, Δημόσιοι και Ιδιωτικοί Υπάλληλοι, Εκπαιδευτικοί, Αστυνομικοί, Στρατιωτικοί, αλλά και Φοιτητές, Άνεργοι και Συνταξιούχοι.

Το Ι.Π.Ε. συνεχίζει το σημαντικό του έργο με νέα Προγράμματα και παρέχει Επιμόρφωση γνώση σε δεκάδες γνωστικά πεδία για χιλιάδες συμμετέχοντες σε όλη την Ελλάδα.

Visits: 7


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο