ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: «Η Τρίτη Ρώμη. Η Μόσχα και ο θρόνος της ορθοδοξίας»


Η Τρίτη Ρώμη. Η Μόσχα και ο Θρόνος της ορθοδοξίας» είναι ο τίτλος του πιο πρόσφατου Βιβλίου του Συγγραφέως Αλέξανδρου Μασσαβέτα. Το νέο του Βιβλίου παρουσιάζεται στις 28/11/2019 στο βιβλιοπωλείο «Ιανός» από τις Εκδόσεις Πατάκη.

«Η Τρίτη Ρώμη. Η Μόσχα και ο Θρόνος της Ορθοδοξίας» παρουσιάζεται στο Ελληνικό Αναγνωστικό Κοινό σε μια χρονική συγκυρία που οι Διορθόδοξες Σχέσεις δοκιμάζονται από την αντιπαράθεση που ξέσπασε ανάμεσα Πατριαρχείων Κωνσταντινουπόλεως και Μόσχα & Πασών των Ρωσιών, με αφορμή το Ουκρανικό Εκκλησιαστικό ζήτημα.

Η θεωρία της Τρίτης Ρώμης που καλλιεργήθηκε στην Ρωσική Ιστοριογραφία τον καιρό μετά την Άλωση φθάνει μέχρι τις ημέρες μας να Διαμορφώνει την Ρωσική Εκκλησιαστική Εξωτερική Πολιτική. Αυτό είναι και το κεντρικό θέμα που πραγματεύεται ο Αλέξανδρος Μασσαβέτας στο Βιβλίο του.

Για την «Τρίτη Ρώμη» θα μιλήσουν οι Βruce Clark, Δημοσιογράφος του Economist και Συγγραφέας, Aνδρέας Λουδάρος, Δημοσιογράφος, Διευθυντής του orthodoxia.info , Tάσος Τέλλογλου, Δημοσιογράφος («Καθημερινή», insidestory.gr , Ant1), και ο Συγγραφέας Αλέξανδρος Μασσαβέτας. Τη συζήτηση συντονίζει ο Θοδωρής Χονδρόγιαννος, Δημοσιογράφος ( http://insidestory.gr ). 

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο