Παρουσίαση του βιβλίου ««Από τη Λαρίγκοβα στο Χάιντ Παρκ» διοργανώνει η Αγιορείτικη Εστία στις 21/07/2020


Την Τρίτη 21 Ιουλίου 2020 στις 20:00, στον κήπο της Αγιορειτικής Εστίας (Εγνατία 109), θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του βιβλίου της Ελένης Στούμπου-Κατσαμούρη με τίτλο «Από τη Λαρίγκοβα στο Χάιντ Παρκ».

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Ευάγγελος Χεκίμογλου, Διδάκτωρ Οικονομικών Επιστημών Α.Π.Θ., Έφορος Εβραϊκού Μουσείου Θεσσαλονίκης, ο Πασχάλης Ανδρούδης Επίκουρος Καθηγητής Βυζαντινής Αρχαιολογίας Α.Π.Θ. και η συγγραφέας.

Βρισκόμαστε στα χρόνια μετά την επανάσταση στη Λαρίγκοβα (Αρναία) Χαλκιδικής. Μέσα στη γενική φτώχεια και δυστυχία, ένας νεαρός βοηθός μπακάλη γνωρίζει έναν λεβαντίνο έμπορο κι αρπάζει την ευκαιρία. Τον ακολουθεί στη Σμύρνη, όπου μυείται στα μυστικά του εμπορίου και βάζει πλώρη να κατακτήσει το κέντρο του παγκόσμιου εμπορίου, το Λονδίνο. Τον βρίσκουμε μερικές δεκαετίες αργότερα, επιτυχημένο και κατασταλαγμένο να αναπολεί τη δράση του και να κρίνει τους πάντες και τα πάντα, περιλαμβανομένης της κυβέρνησης της Αθήνας.

Η EΛΕΝΗ ΣΤΟΥΜΠΟΥ-ΚΑΤΣΑΜΟΥΡΗ σπούδασε αρχαιολογία στο Α.Π.Θ. και ντοκιμαντέρ-εθνογραφικό κινηματογράφο στο Παρίσι με τον Jean Rouch (D.E.A. Cinema, Télévision, Audiovisuel, Université Paris Ι– Paris X Nanterre). Εργάζεται στην Αρχαιολογική Υπηρεσία ως αρχαιολόγος και σκηνοθέτρια αρχαιολογικών ταινιών. Έχει δημιουργήσει περισσότερες από είκοσι αρχαιολογικές ταινίες για τις οποίες έχει διακριθεί στο εξωτερικό.


Για την εκδήλωση έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να καλέσετε στο 2310263308.

  • Είναι προσωπική ευθύνη όλων μας να επιβραδύνουμε την εξάπλωση του κορονοϊού (COVID-19). Όλοι, συμπεριλαμβανομένων των νέων και των υγιών ανθρώπων, πρέπει να αποφεύγουν τις μεγάλες συναθροίσεις αυτό το διάστημα. Παρακολουθήστε τις δημόσιες οδηγίες για την υγεία που παρέχονται από eody.gov.gr .

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο