Παρουσίαση βιβλίου: “Η Ορθόδοξη Εκκλησία απέναντι στην κλιματική κρίση” (VIDEO)


 

Παρουσίαση βιβλίου:
«Η Ορθόδοξη Εκκλησία απέναντι στην κλιματική κρίση» (The Orthodox Church Addresses the Climate Crisis),
επιμέλεια Θεοδότα Νάντσου και Νικόλαος Ασπρούλης, Βόλος & Αθήνα, 2021.
Η Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου σε συνεργασία με τη WWF Ελλάδας παρουσιάζει τον συλλογικό τόμο με τίτλο «Η Ορθόδοξη Εκκλησία απέναντι την κλιματική κρίση».
Ο τόμος περιλαμβάνει κείμενα της Α. Θ. Π. του Οικουμενικού μας Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, του αείμνηστου Μακαριωτάτου Πατριάρχου της Σερβικής Ορθοδόξου Εκκλησίας κυρού Ειρηναίου, της Διευθύνουσας Συμβούλου του European Climate Foundation, Laurence Tubiana, του Γενικού Διευθυντή του WWF International, Marco Lambertini, των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Περγάμου κ. Ιωάννου Ζηζιούλα, Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου (Γεωργακόπουλου), Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου (Παπαλεξίου) κ.ά., που αναφέρονται σε προβλήματα που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή σε διαφορετικές χώρες των Βαλκανίων (Ελλάδα, Σερβία, Βουλγαρία), εκφράζοντας παράλληλα το κοινό όραμα των τοπικών Ορθόδοξων Εκκλησιών, οι οποίες είναι σε θέση να αφουγκράζονται τον στεναγμό της δημιουργίας του Θεού και έχουν επιφορτιστεί με τη διαχείριση του πόνου των ανθρώπων σε κάθε γωνιά της γης.
Στη διαδικτυακή παρουσίαση θα προβληθεί βίντεο της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού μας Πατριάρχου  κ.κ. Βαρθολομαίου, ενώ θα λάβουν μέρος με σύντομες παρεμβάσεις ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος (Γεωργακόπουλος), ο Επίσκοπος Ποζάρεβατς και Μπρανίτσεβου κ. Ιγνάτιος (Μίνιτς), οι Επιμελητές του Τόμου Θεοδότα Νάντσου και Νικόλαος Ασπρούλης κ.ά.
Τον συντονισμό θα έχει ο Παντελής Καλαϊτζίδης, Διευθυντής της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών.
Η Εκδήλωση είναι ανοικτή στο κοινό με προηγούμενη εγγραφή.
Μπορείτε να διαβάσετε και να κατεβάσετε το βιβλίο πατώντας εδώ:

Visits: 1


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο