Παρατείνεται μέχρι 28 Φεβρουαρίου 2021 η Αναστολή των Προσκυνηματικών Επισκέψεων στο Άγιο Όρος


Με Απόφαση του Αναπληρωτή Διοικητού Αγίου Όρους Παρατείνεται μέχρι 28 Φεβρουαρίου 2021, η Αναστολή όλων των Προσκυνηματικών Επισκέψεων και Επιβάλλεται η Διενέργεια Προληπτικών Ελέγχων στα Λιμάνια Εισόδου του Αγίου Όρους σε οποιονδήποτε επιθυμεί να εισέλθει στον Ιερό Τόπο.

Σύμφωνα με την Ανακοίνωση επιβάλλεται η Διενέργεια Προληπτικών Ελέγχων με rapid test στα Λιμάνια Εισόδου του Αγίου όρους, Ουρανούπολης, Ιερισσού και Τρυπητής πριν από την Επιβίβαση τους στα πλοία των Δρομολογίων ή σε οποιοδήποτε άλλο πλωτό μέσο στους Μοναχούς και Ιερομονάχους πατέρες Αγιορείτες, τους Κρατικούς Υπαλλήλους, τους Εργαζόμενους στις σεβάσμιες Ιερές Μονές Ιερά Κελλιά και Ιερές Σκήτες.

Η Είσοδος σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος ή εμφάνιση συμπτωμάτων της Νόσου θα απαγορεύεται, πλην των οικιστών της Αθωνικής Πολιτείας.

Η πραγματοποίηση της Εξέτασης θα γίνεται από Γιατρούς σε Χώρες προσιτούς, πλησίον του Γραφείου Προσκυνητών, η δε άφιξη σε σχέση με τα δρομολόγια θα πρέπει να γίνεται εγκαίρως για την ύπαρξη κατάλληλου ευθέτου χρόνου.

Τα Ιερά Σώματα στα οποία σύμφωνα με τη Διάταξη του άρθρου 176, Κ.Χ.Α.Ο. ανήκει η Δικαιοδοσία Εισόδου στον Ιερό Τόπο, καθώς και Ιερές Μονές και τα εξαρτήματα τους ευσεβάστως παρακαλούνται για την Αρωγή τους.

Τα Λιμεναρχεία Ιερισσού και Ουρανούπολης Παρακαλούνται για την συμπαράσταση και επικούρεια τους.

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο