Παραμένει ανοικτό το Άγιο Όρος- Έκτακτα μέτρα – Δείτε τι λέει η Εγκύκλιος (αποκλειστικά το έγγραφο)


Πραγματοποιήθηκε σήμερα έκτακτη Σύναξη  της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους, η οποία αποφάσισε τη λήψη πρόσθετων μέτρων μετά τα κρούσματα κορωνοϊού που παρουσιάστηκαν σε Ιερές Μονές.

Ειδικότερα, επιτρέπεται η έκδοση μόνο ειδικών διαμονητηρίων με ανώτατο όριο ως 10 άτομα ανά μονή, πέντε ανά Κοινοβιακή Σκήτη, δύο ανά Κυριακό εκάστης Ιδιορρύθμου Σκήτης, και ένα ανά έκαστον Ιερό κελλίο ή Καλύβη ή Ησυχαστήριο.

Στην απόφαση, τονίζεται ιδιαιτέρως ότι δεν επιτρέπεται η μετακίνηση των εισερχομένων στο Άγιο Όρος σε άλλη μονή, εκτός από αυτήν στην οποία διαμένουν.

Σε περίπτωση εμφάνισης  ύποπτων κρουσμάτων  θα πρέπει να ειδοποιείται αμέσως το Κέντρο Υγείας και η Ιερά Επιστασία προκειμένου να ληφθούν τα δέοντα μέτρα.

Επίσης, κρίνεται απαραίτητη η λήψη αναγκαίων μέτρων υγιεινής με θερμομετρήσεις και χρήση αντισηπτικών, προστασίας και αποφυγής συνωστισμού.

Τέλος, στο εξής θα επιτρέπεται η είσοδος στο Άγιο Όρος προσκυνητών από το εξωτερικό μόνο με αρνητικό τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού.

Σημειώνεται ότι το πρωί μετέβη στις Καρυές ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας με τον Γ.Γ Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου και κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, προκειμένου να αξιολογήσουν την κατάσταση μετά την εμφάνιση κρουσμάτων κορωνοϊού στο Άγιο Όρος.

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο